Maakuntalaulun uudessa musiikkivideossa skeitataan ja räpätään

Varsinais-Suomen maakuntalaulusta on tehty uusi sovitus ja musiikkivideo.

Maakuntalaulu julkistettiin Turun Logomossa tiistaina.

Musiikkivideo on ikkuna maakuntaan. Video kertoo tarinan keinoin maakunnan erityispiirteistä, paikoista ja kauneudesta, myönteisiä mielikuvia luoden. Varsinais-Suomen maakuntalaulun video markkinoi maakuntaa suomeksi ja ruotsiksi. Video julkaistaan YouTubessa ja sitä voi vapaasti levittää verkossa ja sosiaalisessa mediassa sekä näyttää muun muassa oppilaitoksissa ja tapahtumissa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni kiinnostuu iloisesta musiikkivideosta, joka on kuvattu sekä urbaanissa ympäristössä että merellisissä kesämaisemissa. Videota kannattaa jakaa netissä ja opettajatkin voivat käyttää sitä opetuksessa, Varsinais-Suomen liiton viestintävastaava Jessica Ålgars-Åkerholm kehottaa.

Maakuntalaulun uuden sovituksen ja musiikkivideon on tehnyt Inu Media yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton kanssa. Solisteina toimivat Siiri Kangas ja nuori raplaulaja William Stocks Paraisilta.

Varsinais-Suomen liitto on rahoittanut tuotannon. Vastaava maakuntalaulun uusi sovitus ja video on toteutettu myös Keski-Suomessa ja Kainuussa, niitä suunnitellaan muissakin maakunnissa.

– Tulevaisuuden askel on julkaista modernisoiduista maakuntalauluista myös levy, Inu Median tuottaja Miikka Mäkitalo kertoo.

Varsinais-Suomen maakuntalaulun musiikkivideo http://bit.ly/vslaulu2014.