Maaliskuun alku oli poikkeuksellisen lauha

Maaliskuu on alkanut koko maassa erittäin lauhana. Sää kylmenee viikonlopun aikana ja lauantaina sataa maan eteläosassa lunta tai räntää.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuukauden alkupuoliskon lämpötilapoikkeamat keskiarvoon nähden ovat maan eteläosan noin kuudesta asteesta Keski-Lapin noin kymmeneen asteeseen. Suuressa osassa maata maaliskuun alku on ollut leudoin ainakin 50 vuoteen. 

Tyypillisesti päivälämpötilat ovat maaliskuun puolivälissä maan eteläosassa muutaman asteen nollan yläpuolella. Koko maan maaliskuun lämpöennätystä 17,5 °C ei kuitenkaan hätyytelty. Se mitattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla 27. maaliskuuta 2007.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan syvenevä matalapaine liikkuu lauantain kuluessa maamme eteläpuolitse itään. Siihen liittyvä sadealue saapuu yöllä maan lounaisosaan ja leviää sieltä edelleen myös itään.

Sade on lunta tai räntää ja sadetta tulee lähinnä Pori-Lahti-Lappeenranta -linjan eteläpuolella.  Tämän jälkeen sää kylmenee ja ensi viikolla lämpötila pysyttelee pakkasen puolella myös päivisin suurimmassa osassa maata.