Maanantain koronaseuranta: Satakunnassa 18 uutta koronatartuntaa – koronarokotuksia voi varata Raumalla jälleen tiistaina

14.27: Koronarokotuksiin tälle viikolle aikoja varattavissa sekä puhelimitse että netin kautta

Rauman terveyspalveluissa ei saatu lauantaina 27. helmikuuta kaikkia rokotusaikoja annettua. Rokotusaikojen puhelinajanvaraus avataan uudestaan tiistaina 2. maaliskuuta kello 16. Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse numerosta 044 403 2687 niin kauan kuin aikoja on varattavissa.

Aikoja voivat varata 80-vuotiaat ja vanhemmat sekä alle 70–vuotiaat vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia sairastavat henkilöt.

Alle 70–vuotiaat vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus (Satakunnan sairaanhoitopiiri rokottaa dialyysipotilaat), vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä.

Rauman terveyspalveluista muistutetaan, että soittojen valtava määrä ruuhkauttaa puhelinlinjat, joten rokotusajasta kannattaa jättää takaisinsoittopyyntö.

– Jos asiakas ei saa takaisinsoittoa saman päivän aikana, hänen tulee soittaa uudelleen, kun oman ryhmän rokotusaikoja on seuraavaksi saatavilla, terveyspalvelujen ylihoitaja Marja Lehtimäki kertoo.

Kun jaossa olevat rokotusajat loppuvat, asiakas kuulee asiasta kertovan tiedotteen ajanvaraukseen soittaessaan. Tiedotteessa kerrotaan koronarokotteiden loppuneen toistaiseksi ja kehotetaan seuraamaan tiedotusta uusista riskiryhmien rokotusajoista.

80-vuotiaat tai vanhemmat voivat varata puhelinajanvarauksen lisäksi myös sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelussa, osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Linkki kyseiseen palveluun löytyy myös Rauma kaupungin nettisivuilla Koronarokotukset–sivulta. 


12.00: Satakunnassa 18 uutta tartuntaa

THL on raportoinut maanantaina Satakuntaan yhteensä 18 uutta koronatartuntaa: Raumalla ja Porissa kummassakin uusia tartuntoja on tilastoitu 7, Ulvilassa 2 ja Eurajoella sekä Säkylässä 1.

Uusia tartuntoja on tilastoitu myös Uudessakaupungissa yhteensä 3 kappaletta.

Koko Suomen koronatapausten saldo maanantaina on 392.


Lisää aiheesta

Vain tilaajille Toimittaja sairastui koronaan: "Kun korona käveli lupaa kysymättä kotiovesta sisään"