Maanantain koronaseuranta: Raumalla on runsaasti rokotusaikoja tälle viikolle – Suomessa tilastoitu 156 uutta tartuntaa, Satakunnassa vain yksi

Kuvituskuva.

13.54: Raumalla vielä runsaasti rokotusaikoja viikolle 16

Viikolle 16 voi varata ajan koronarokotukseen puhelimitse maanantaina 19. huhtikuuta kello 16-19 ja mikäli aikoja jää, on ajanvaraus auki myös tiistaina 20. huhtikuuta kello 16-19. Ajanvaraukset puhelimitse numerosta 044 403 2687. Kun kaikki puhelimitse varattavat ajat on annettu tälle viikolle, soittaja kuulee ilmoituksen siitä soittaessaan.

Viikolla 16 voi tehdä myös nettiajanvarauksia Kansalaisen terveyspalvelussa. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

– Rokotusaikoja on vielä runsaasti varattavissa tälle viikolle, kertoo terveyspalvelujen ylihoitaja Marja Lehtimäki.

Tällä viikolla rokotetaan tänä vuonna 65 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia sekä riskiryhmiin kuuluvia.

– Riskiryhmiin kuuluvia rokotetaan Kauppiksella Satamakadulla, kun taas 65 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat rokotetaan terveyskeskuksessa Steniuksenkadulla, Lehtimäki kertoo.

Astra Zenecan rokotteella rokotetaan yli 65–vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia, mutta myös muita, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta.


11.55: Suomessa 156 uutta tartuntaa, Satakunnassa yksi

Suomessa on tilastoitu maanantaina 156 uutta koronavirustartuntaa, selviää THL:n tilastoista.

Satakuntaan näistä tartunnoista merkittiin vain yksi, Poriin.

Raumalla tartuntojen suhteen maanantai jää siis historiankirjoihin jälleen "nollapäivänä". Tällaisia päiviä, joina Raumalle ei ole tilastoitu yhtään uutta merkintää, on Länsi-Suomen keräämien tietojen mukaan Raumalla ollut viimeisen kahden viikon aikana yhteensä seitsemän.

Rauman ilmaantuvuusluku painui maanantaina alle 40:n ollen nyt 38,4 tartuntaa 100 000 asukasta kohden 14 päivässä.