Maanomistaja, odottaako tämä veronkiristys sinua? – katso tästä, mikä on tilanne Raumalla ja lähikunnissa

Maan hallitus suunnittelee verouudistusta, joka puraisee pahiten hintahaarukan alarajan mukaan verottavia kuntia.

Tonttiveron korotus purisi Rauman seudulla yhtä vaille kaikkiin kuntiin.

Suurin osa Rauman seudun kunnista joutuu muuttamaan kiinteistöverotustaan, jos maan hallituksen suunnittelema verouudistus menee läpi. Petteri Orpon (kok.) hallitus suunnittelee, että se korottaa yleisen kiinteistöveroprosentin alarajaa maapohjan osalta.

Kiinteistöverouudistus tarkoittaisi sitä, että kaikkiaan 245 Suomen kuntaa joutuisi nostamaan maapohjan kiinteistöveroprosentin nykyistä korkeammaksi.

Maapohjan kiinteistöveron alarajaa on tarkoitus korottaa nykyisestä 0,93 prosentista 1,30 prosenttiin alkaen jo ensi vuodesta.

Rauman seudulla korotuksen tielle joutuisivat Eura, Eurajoki, Laitila ja Rauma. Rauma ja Laitila verottavat tällä hetkellä nykyisen alarajan eli 0,93 prosentin mukaisesti.

Myös Eurassa ja Eurajoella ollaan uuden alarajan alapuolella. Eurassa yleinen kiinteistöveroprosentti on nyt 1,10 ja Eurajoella 1,20.

Pyhärantaa ei uudistus koske, sillä kyseinen kunnassa on vero 1,80.

Maapohjan kiinteistöveron haarukka olisi jatkossa 1,30–2,00 prosenttia.

Omakotiliitto on laskenut, että esimerkiksi Helsingissä kiinteistöverouudistus merkitsisi 229 euron korotusta vuodessa kiinteistöveroon tyyppitalossa, joka on kooltaan 120 neliömeriä ja sijaitsee omalla 1 000 neliömetrin tontilla.

Kiinteistöverolain uudistuksen on määrä edetä eduskuntaan hallituksen esityksenä vielä kuluvan syysistuntokauden aikana.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut