Maanpään louhinnoista tehty valitus ei hätkäyttänyt ympäristö- ja lupalautakuntaa

Lautakunta päätti lausua hallinto-oikeudelle, että valituksessa ei esitetty tietoja, joiden vuoksi lupa tarvitsisi kumota.

| Päivitetty

Rauman ympäristö- ja lupalautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan lausunnostaan koskien Vaasan hallinto-oikeuteen tehtyä valituskirjelmää, jossa vaadittiin Metsä Fibren Maanpäässä aloittamien louhintojen keskeyttämistä ja kokonaan uutta vaikutusarviointia.

Viiden yksityishenkilön jättämässä valituksessa ilmaistaan huoli siitä, että kallion louhiminen on "täysin turhaa, jos suunniteltu toiminta alueella ei olekaan mahdollista tai ei toteudu".

Lautakunta totesi viileästi, että alueen myöhempi käyttö tai sen ympäristövaikutusten arviointi ei kuulu lupaan, jota valitus koskee. Julkisuudessa on kiinnitetty huomiota siihen, että yhtiö ei ole kertonut alueen tulevaa käyttötarkoitusta.

Lisäksi lautakunta kiinnitti huomiota muun muassa siihen, että valittajien mainitsema vapaa-ajan asunto, jota he väittävät melun häiritsevän, ei sijaitse kyseisellä alueella vaan yli kilometrin päässä melumittauspisteestä.

Kokonaisuudesta lautakunta päätyi lausumaan hallinto-oikeudelle, että valituskirjelmässä "ei ole esitetty mitään sellaista uutta, jonka perusteella päätös tulisi kumota tai sitä tulisi muuttaa".

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut