Maaseuturahaston kevään tuet on jaettu – gluteeniton leipomo Eurajoelta sai 80 000 euroa toiminnan laajentamiseen

Muita Rauman ja lähiseudun tuensaajia ovat muun muassa Lapin Ruonan kyläyhdistys ja Uudenkaupungin Korihait. Tukia jaettiin yhteensä yli 2 miljoonaa.

| Päivitetty

Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta Satakunnan ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien kautta jaettavat hanke- ja yritystuet julkistettiin alkuvuoden osalta keskiviikkona.

Yrityksille jaettiin tammi–huhtikuussa yli 612 000 euroa. Tuettujen hankkeiden kokonaiskustannukset ovat lähes kolme miljoonaa euroa.

Yritystukea sai muun muassa Eurajoella toimiva leipomoyritys Hannan gluteenittomat herkut, jolle myönnettiin 80 713 euroa leipomotoiminnan laajentamiseen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 403 564 euroa.

Lisäksi Rauman lähiseudulta yritystukea saivat Pyhäjärviseudun Ympäristöhuolto rakennus- ja purkujätetoiminnan laajentamiseen, raumalaiset Metallipalvelu VIRMA, Ketjurauma ja Tivan toimitila- ja laitehankintoihin sekä Laitilan Korjauspaja laitteiden hankintaan.

Kaikki yritystuet löytyvät täältä.

Lisäksi Leader-ryhmiltä hanketukea ovat voineet hakea muun muassa yhdistykset. Hanketukia jaettiin yhteensä liki 1,5 miljoonaa euroa.

Raumalle kilahti muun muassa reilu 24 000 euron potti Lapin Ruonan kyläyhdistykselle Ruonan kylätalon liittämiseksi kaupungin kunnallistekniikkaan.

Uusikaupunkilaisseura Korihait sai 38 416 euroa liikunta- ja koripallokerhojen ja erilaisten liikuntatapahtumien järjestämiseen. Kohderyhmänä ovat lapset, lapsiperheet ja pakolaiset sekä maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Kaikki hanketuet löytyvät täältä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut