Maata näkyvissä -festarit kokosi 12 500 kävijää viikonloppuna Turkuun

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma järjestetään vuosittain Turussa. Kuva: Minna Penkkimäki/ Maata näkyvissä -festarit

Maata Näkyvissä -festarit keräsi viikonlopun aikana yhteensä noin 12 500 kävijää eri puolilta Suomea sekä ainakin Virosta ja Ruotsista. Festareita vietettiin Turussa kolmipäiväisinä, ja teemana oli "Ilon päivä". Viime vuonna tapahtuma oli yksipäiväinen, ja vuodelta 2020 se jäi väliin koronaviruspandemian vuoksi.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festarit uudistuu, kun ohjelmatoimisto Puisto Live Oy ottaa hoitaakseen aiemmin projektipäällikölle kuuluneet tehtävät ja lähtee mukaan toteuttamaan festareita yhdessä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen eli Sleyn kanssa.

– Ennen tapahtumaa puhuttiin siitä, ovatko nämä viimeiset Maata Näkyvissä -festarit. Sen jo tiesimmekin, että eivät ole, mutta täällä ei ole myöskään ollut yhtään sellainen olo, että nämä olisivat jäähyväiset, vaan ennemminkin iloinen uusi alku, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen toteaa.

Viime kesänä yksityishenkilöiden järjestämä Pelastetaan Maata Näkyvissä -festarit -keräys ylitti kaikki odotukset ja tuotti lyhyessä ajassa yli 160 000 euroa. Tämän summan turvin festareita voidaan järjestetään myös jatkossa. Vuoden 2023 tapahtumaa vietetään teemalla "Et ole yksin".

– Yksinäisyys koskettaa tänä päivä monia nuoria, ja varsinkin korona-aikana moni nuori kärsi yksinäisyydestä. Teema nousi siitä, että kipeidenkin asioiden keskellä meillä on joku, joka näkee meidät ja kuulee. Me emme ole yksin koskaan, Juha Heinonen sanoo.

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma järjestettiin Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin jo 37. kerran. Se alkoi vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana.