Maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta

Mistä päin löytyy maatalousmuseo Sarkan kesäkohde tänä vuonna? Viime vuonna kohteena oli Eurassa Hinnerjoen kotiseutumuseo. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Viime vuonna kesäkohteena toimi Hinnerjoen kotiseutumuseo, ja nyt Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen tämän vuoden kesäkohdetta.

Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai vastaava kohde, joka käsittelee aihepiiriltään maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2. mennessä. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa.