Maauimala sai uuden vetäjän kokeilukesän ajaksi

Rauma antaa uimalansa maksutta vuokralle, jotta käytöstä saadaan kokemuksia.

Rauman maauimalan toimintaa tulee vetämään Suvitien Merijakamo Oy kaupunginhallituksen päätöksellä. Uusi kokeilusopimus kattaa tulevan kesän.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorven mukaan lähtökohtana oli, että maauimalaa alkaa vetää ulkopuolinen toimija, joten vetäjän löytymiseen voi olla tyytyväinen.

– Syksyllä meillä on kokemusta pysyvistä kuluista ja tiedetään paljonko maksaa. Minusta tämä on kaikin puolin hyvä järjestely, varsinkin kun toimijalla on näyttöä tämäntyyppisestä toiminnasta.

Maksutta vuokralle

Suvitien Merijakamo Oy pyörittää entuudestaan Rauman Fåfänganniemen alueella kahvilaa ja vierasvenesatamaa, Löylymestari-rantasaunaa sekä Fåfängan paviljonki -tilausravintola.

Tänä kesänä maauimala tulee olemaan pääsääntöisesti avoinna vähintään kahdeksan tuntia päivässä kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Edellytyksenä on, että koronarajoitukset sallivat aukiolon.

Merijakamolla on oikeus periä kohtuullista pääsymaksua, mutta kaupunki ei peri yhtiöltä mitään maksua tai vastiketta kokeilukesän ajalta.

Haluttu remontti

Kokeilusopimus johtuu muun muassa siitä, ettei uusitun maauimalan koneita ja laitteita ole vielä ehditty testata yleisökäytössä.

Kaupungin vastuulle jäävät kustannukset maauimalan sähköistä, lämmittämisestä, vedestä, jätevedestä sekä vedenkäsittelyaineista. Kesän ajalta arvio kustannuksista on noin 65 000 euroa.

– En pidä sitä summaa kipukynnyksenä. Raumalaiset ovat kovasti halunneet, että maauimala säilytetään ja kunnostetaan. Investointi on tehty ja se palvelee tarkoitustaan, Leppikorpi toteaa.

Mahdollisista jatkosopimuskausista neuvotellaan myöhemmin erikseen. Tiedot ensi kesän kustannuksista ovat Leppikorven mukaan sikälikin tärkeitä, jos toimintaa lähdetään myöhemmin kilpailuttamaan.

Lipputulot saa pitää

Maauimalan vastuunjaon mukaisesti kaupunki vastaa suurista korjauksista. Merijakamon yhtiö vastaa puolestaan uimalan kunnossapidosta ja valvonnasta silloin, kun toiminta on käynnissä. Yhtiö saa myös pitää maauimalatoiminnasta saamansa tulot.

Maauimalan ohella sopimukseen kuuluu Otanlahden kioskirakennus. Suvitien Merijakamo Oy saa myös järjestää maauimalan alueella yksittäisiä tapahtumia tai yksityistilaisuuksia.

Kaupungin omistama maauimala jäi ilman pyörittäjää viime vuonna, kun kaupunki ja peruskorjausta vetänyt Makis Oy purkivat yhteisymmärryksessä aiemmat sopimuksensa kumppanuudesta ja uimalan vuokraamisesta. Lopullinen purkusopimus allekirjoitettiin tämän vuoden tammikuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut