Maauimalalle aletaan etsiä uutta pyörittäjää ehkä jo syksyksi

Riku Räsäsen ja Rauman kaupungin sopimukset ovat menossa toivotusti purkuun.

Makis Oy:n ja Rauman kaupungin välinen sopimus voidaan purkaa yrittäjä Riku Räsäsen pyynnön mukaisesti, katsoi Rauman kaupunginhallitus. Asia etenee vielä kaupunginvaltuustoon.

Kaupunginhallitus joka tapauksessa katsoi, että kumppanuussopimus ja vuokrasopimus voidaan purkaa.

Maauimala siirtyy kokonaisuudessaan takaisin omistajansa Rauman kaupungin hallintaan, mutta mahdollisesti vain hetkeksi.

Ei omaksi toiminnaksi

Kaupunki itse ei aio alkaa ylläpitää uimalaa. Tavoitteena on edelleen, että ulkopuolinen toimija ottaisi maauimalan toiminnan hoitaakseen, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.).

Uutta yrittäjää on tarkoitus hakea tarjouskilpailulla ja melko nopeallakin aikataululla, jos vain mahdollista.

– Itse asiassa toivottiin, että saataisiin jo syksyn aikana uusi pyörittäjä joka huoltaisi kiinteistön ja paikat sellaisen kuntoon, että se kestää tulevan talven ja ensi kesänä kun ilmat lämpenevät päästäisiin heti uimaan, Leppikorpi toteaa.

Räsänen jäi yksin

Räsänen halusi eroon uimalan kunnostusprojektista, koska katsoi, ettei töitä ole mahdollista enää jatkaa yhden ihmisen voimin (LS 16.8.).

Yleisöstä ei myöskään löytynyt talkoo- ja tukiapua Räsäsen toivomalla tavalla. Räsänen kertoi tehneensä itse kaksi vuotta töitä talkoilla sen eteen, että uimala saatiin uintikuntoon. Kaupungin tukea hanke sai miljoona euroa.

– Jos ajatellaan tehtyä investointia ja työmäärää, tämä oli veronmaksajille hyvä diili. Varjopuolena on sitten se, että yrittäjä sai flakuihinsa ja uupui siihen, Leppikorpi sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut