Mahdollisten altistumispaikkojen lista kasvaa Raumalla - Satakunta lähellä leviämisvaihetta, maskin käyttöä suositellaan

Torstaina koolla ollut alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) joutui toteamaan koko Satakunnan olevan koronassa kiihtymisvaiheessa.

Satakunnan ilmaantuvuusluku on nyt 50,6. Rauman vastaava luku on 66,5, Porin 33,4, Euran 78,3, Eurajoen 10,6 ja Säkylän 75,2.

Koska tilanne on huonontunut nopeasti ja vaarana on, että Satakunnassa joudutaan koronan leviämisvaiheeseen, ATTR tiukensi erityisesti maskinkäyttösuosituksia.

Yli 12-vuotiaiden olisi hyvä käyttää maskia seuraavissa tilanteissa: Aina joukkoliikenteessä. Aina julkisissa sisä- ja yleisötilaisuuksissa, myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Lisäksi maskisuositukset koskevat tilanteita, joissa ollaan matkalla koronatestiin, saavutaan riskialueelta Suomeen sekä sairaalassa, terveyskeskuksessa ja ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä.

Kotimaanmatkailussa pitää noudattaa kohdepaikkakunnan maskiohjeita.

Rauman terveyspalvelut sai torstaina tiedon useista uusista mahdollisista korona-altistumisista raumalaisissa kohteissa 24.­–26.7. väliseltä ajalta.

Koronapositiivinen henkilö on asioinut perjantain ja lauantain välisenä yönä Matami- ja Toripöllö-ravintoloissa, käyntien tarkka aika ei ole tiedossa. Lauantaina tartunnan saaneita on asioinut Suvitien Merijakamolla klo 19­–21 ja Syvärauman Pubissa klo 21-01, sunnuntaina Lapin Puusaunalla klo 21–22 ja maanantaina Ravintola Buena Vistassa klo 12­–12.45 ja Prisman Buffassa klo 16–17.

Kaikkia kyseisinä ajankohtina paikalla olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.


 

Lisää aiheesta

Altistustiedotteiden virta jatkuu: koronatartunnan saaneita asioinut useissa paikoissa viikonloppuna Raumalla – katso tästä uusimmat tiedot

Peräti yhdeksän kohdetta listalla – näissä paikoissa on Raumalla voinut altistua koronalle perjantaina ja lauantaina

Raumalla on käynyt ilmi lisää mahdollisia korona-altistumisia viikonvaihteesta

Koronalle on voinut altistua Pitsiviikon päätteeksi ravintoloissa ja kahvilassa – koko Suomeen 267 uutta tartuntaa