Maiju Kaustinen kruunattiin Pitsimissiksi – Finalistien taso sai tuomariraadin innostumaan

Raumalainen Janika Päivöke valittiin yleisön suosikiksi.

| Päivitetty

Pitsiprinsessoiksi valitut Jasmin Koivisto ja Matilda Wirtavuori hymyilivät vieressä, kun Maiju Kaustinen nosti kätensä kohti Savilanpuiston lavan kattoa voiton merkiksi.

Vuoden 2023 Pitsimissi tulee tällä kertaa Jyväskylästä. Maiju Kaustinen, 23, kruunattiin tämän vuoden Pitsimissiksi perinteikkäin menoin torstaina Savilanpuiston lavalla.

Ensimmäiseksi Pitsiprinsessaksi tuomaristo äänesti tamperelaisen Matilda Wirtavuoren, 22, raumalainen Jasmin Koivisto, 22, valittiin toiseksi Pitsiprinsessaksi.

– Ihan uskomattomat fiilikset on nyt. Koko kevään olen tähän valmistautunut, joten unelmat kävivät nyt toteen, Kaustinen hihkui.

Jo sunnuntaina Raumalle saapunut Kaustinen vaikuttui viikosta muiden finalistien kanssa.

Miss Jyväskyläksi vuonna 2021 valittu Kaustinen nosti uuden tittelinsä todella korkealle arvostuksessaan.

– Tämä tuntuu ihan uskomattomalta, koska Pitsimissi on todella perinteikäs ja arvostettu kilpailu. Odotan työtehtäviä innolla ja Pitsiturnauksessa olen ehdottomasti mukana, Kauppinen totesi.

Uimapukukierroksella missifinalistit revittelevät koreagrafioillaan.

Janika Päivöke oli yleisön suosikki

Kolmen parhaan lisäksi valittiin myös yleisön suosikki. Raumalaisen nettisivuilla yleisö äänesti voittajaksi 27-vuotiaan raumalaisen Janika Päivökkeen. Hän kertoi Pitsimissi-kilpailun yhdeksi haaveekseen. Osallistumista kilpailuun hän on harkinnut useana vuonna.

– Erittäin hyvät fiilikset nyt, tämä on tärkeä titteli. Tästä näkee, että on hoitanut työnsä hyvin, Päivöke kertoi.

Janika Päivöke oli yleisön suosikki.

Finalistit valitsivat keskuudestaan suosikikseen raumalaisen Essi Marttilan, 25.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi tänä vuonna omaa nimeään kantavan tamperelaisen kohtaamistoimiston toimitusjohtaja Helena Riihitupa. Hän kehui kilpailun tasoa erinomaiseksi.

Tuomariston puheenjohtaja Helena Riihitupa kertoi valinnan olleen vaikea.

– Päätös ei ollut yksimielinen, mikä jo kertoo että taso oli kova. Tälle kisalle on tarvetta ja kysyntää. Raumalaiset kaipaavat Pitsimissiksi persoonaa, tämä on niin paljon enemmän kuin missikisa.

Riihitupa haluaa haastaa samalla kokonaan sitä ajatusta, että onko missikisoille vielä tilausta.

– Finalisteilla on upeita visioita sen misseyden taustalla siitä, miten he voisivat aidosti vaikuttaa asioihin, miten he voivat tehdä hyvää tittelin myötä. Nämä ovat upeita ihmisiä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut