Maitohyllyllä iskee jo runsauden pula

Carita Harju täydensi perjantaina maitokaappia Syväraumankadun Salessa. Myymälässä on tarjolla toistakymmentä erilaista maitoa ja kaapistoa täydennetään päivittäin. Kuva: Juha Sinisalo

Rasvatonta, luomua, laktoositonta... Maitohyllyn edessä kuluttajaan voi nykyään iskeä valinnan vaikeus. Vuosien saatossa valikoima on laajentunut hurjasti, eikä maidonjuojien enää tarvitse tyytyä valitsemaan pelkästään kevyemmän tai rasvaisemman maidon väliltä.

Kasvavista valikoimista huolimatta useimmin kuluttajan ostoskoriin päätyvät edelleen Valion kategoriapäällikkö Mira Appelqvistin sekä Satamaidon myynti- ja markkinointipäällikkö Kari Karpaleen mukaan aivan perinteiset vaihtoehdot.

– Kevytmaito ja rasvaton maito. Myös laktoosittoman maidon kulutus on noussut, Appelqvist listaa Valion suosituimpia maitoja.

Samaa vakuuttaa Satamaidon Karpale. Suosituimmaksi maidoksi nousee sekä tavallisen maidon että laktoosittoman maitojuoman puolella litran kevytmaito.

Varsinkin laktoosittomien maitotuotteiden lisääntyminen ja niiden tavallisen maidon maku ovat olleet monelle laktoosi-intoleranssista kärsivälle odotettuja muutoksia.

Kevytmaito ja rasvaton maito. Myös laktoosittoman maidon kulutus on noussut.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.