Mäkikatu on pitkältä matkalta myllätty – Lahdenkadun länsipuolella työt jatkuvat vielä vuoteen 2025

Ympäri Raumaa on nyt menossa useampia perusparannus- ja päällystetöitä. Myös lukion parkkipaikka kunnostetaan.

Syväraumassa Mäkikatu on nyt pitkältä matkalta työmaa-aluetta. Kadulla on meneillään vesihuoltoputkien ja -kaivojen asennus. Asfaltointi tehdään kelien salliessa vielä tänä vuonna, tai sitten se jäänee ensi kevääseen.

Syvärauman alueella on tehty jo useamman vuoden ajan alueellista peruskunnostusta. Nyt alueen asukkaat ovat kiinnittäneet huomiota varsinkin Mäkikatuun, joka on pitkältä matkalta myllätty.

Kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila kertoo, että Lahdenkadun länsipuolen kadut ja niiden vesihuolto saadaan vuoteen 2025 mennessä valmiiksi.

Tänä vuonna aluetta on urakoitu Merikadun, Ylisenkadun ja Mäkikadun osalta. Mäkikatua lukuun ottamatta tämän vuoden työt on saatu valmiiksi.

– Mäkikadulla on käynnissä uusien vesihuoltoputkien ja -kaivojen asennus, jonka jälkeen uudelleen päällystys ja reunakivet riippuen talven tulosta joko tänä vuonna tai ensi keväänä, Aerila kertoo.

Myös Lahdenkadun itäosassa on tehty vesihuollon saneeraustöitä ja samalla katuja on päällystetty.

Kiviluhdankatu pyritään päällystämään vielä tämän vuoden puolella. Koivuhaankadulla putkityöt ovat vasta alkamassa.

– Niitä tehdään, kunnes talvi keskeyttää. Päällystys tehdään ensi vuonna.

Asuinalue kerrallaan

Kaupunki on tehnyt peruskunnostustöitä kaupunginosa kerrallaan. Esimerkiksi Sampaanalan alueella saneeraustöitä tehtiin usean vuoden ajan.

Parhaillaan katujen perusparannusta tehdään esimerkiksi Pomppusissa.

Kolmiladontien, Maakellarintien ja Metsätuomistontie ovat valmistuneet viikolla 40. Latomäentien perusparannus on käynnissä, mutta tien päällystetyöt tehdään vasta ensi vuonna.

Kampuksella jo pitkällä

Moni on seurannut mielenkiinnolla katutöiden etenemistä Karin kampuksen ympärillä.

– Sahankadulla, Alfredinkadulla, Karisuonkadulla vesihuoltotyöt, päällystystyöt, kivityöt ja valaistus on saatu valmiiksi. Aittakarinkadulta on tekemättä Karin kampukseen rajoittuva jalkakäytävä. Lisäksi puuistutukset ja tiemerkinnät ovat kesken, Aerila mainitsee.

Myös Kanalin vartta myötäilevä Laivurinpolku päällystetään lähiaikoina.

Uudiskohteitakin listalla on. Muun muassa Vanhalahden asuinalueen työt jatkuvat vuoden vaihteessa.

Lukion parkkialue kuntoon

Rauman Lyseon lukion pysäköintialueen ympärille pystytettiin viime viikolla työmaa-aidat. Kuoppainen hiekka-alue saa odotetun parannuksen, kun parkkipaikka kunnostetaan ja asfaltoidaan.

– Aluetta laajennetaan, sinne saadaan asianmukaiset liikennemerkit ja ruudut. Sieltä on puuttunut myös asianmukainen sadevesijärjestelmä. Se laitetaan kuntoon, kertoo Rauman kaupungin kunnossapitopäällikkö Reijo Ringbom.

Pysäköintialue on ollut tähän asti melko pimeä. Myös tähän on tulossa helpotusta, kun valot saadaan asennettua.

Pysäköintialue avataan 30. marraskuuta.

Keleistä riippuu, saako kenttä asfaltin vielä tämän vuoden puolella. Ringbom kuitenkin arvelee, että päällystäminen jäänee kevääseen.

Valmistuttuaan pysäköintialueella tulee olemaan noin 130 autopaikkaa.

Työ olisi ollut optimaalisinta tehdä kesällä, kun koulu on kiinni. Projektiin saatiin määräraha kuitenkin vasta heinäkuussa, joten töitä ei päästy aikaisemmin aloittamaan.

– Toteutuksesta sovittiin ja keskusteltiin kuitenkin yhdessä koulun henkilökunnan kanssa ja todettiin, että aloitetaan nyt kuitenkin syksyllä, kun määrärahat on myönnetty, Ringbom kommentoi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut