Maksuton ehkäisy alkamassa Eurajoella

Attendon Luvian terveysasemalla neuvolaterveydenhoitaja Satu Willgren teki torstaina tilausta uusista Eurajoella maksuttomiksi muuttuvista ehkäisyvalmisteista, mutta esitteli ensin, mitä niistä jo löytyy. Kuva: Riina Kaski

Muutama eurajokelainen nuori ja nuori aikuinen on toukokuussa saanut maksutta ehkäisyvälineitä, mutta varsinaisesti alle 25-vuotiaille tarkoitettu ilmainen ehkäisy alkaa Eurajoella kesäkuun alussa.

Eurajoen ja Luvian neuvoloiden neljä terveydenhoitajaa vastaavat perhesuunnittelusta eli myös ehkäisyasioista. Neuvolaterveydenhoitaja Satu Willgren on opastanut työkavereitaan, koska hänellä on 12 vuoden kokemus Luvialta.

Myös yhteiskoulun ja lukion kouluterveydenhoitaja jatkaa muiden työtehtäviensä ohella perhesuunnittelua.

Eurajoen terveysasemien vastaanottopalveluiden johtaja Marja Lampela ja Willgren korostavat, että maksuton ehkäisy ei tarkoita, että kunta olisi kondomien tai pillerinjakeluautomaatti.

He ennakoivat, että eniten tulee käymään heitä, jotka haluavat vaihtaa nykyiset ehkäisypillerinsä maksuttomaan valmisteeseen. Maksuttomuus koskee myös nuoria miehiä, koska kondomitkin ovat listalla.

Maksuttomiksi Eurajoelle on valittu ehkäisypillereistä kolmet yhdistelmäpillerit sekä yhdet minipillerit, kondomit, ehkäisyrengas, kierukat ja ehkäisykapseli.

Maksutta saa ensin puolen vuoden annoksen, joskin kondomeja kerralla 10–30 kappaletta.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.