Malttia ja vastuullisuutta juhannuksen liikenteeseen

Poliisi valvoo juhannuksen liikennettä sekä teillä että vesillä. Valvonnan kohteina ovat maanteillä erityisesti ajonopeudet ja ohitukset sekä vesillä kuljettajien kunto ja pelastusliivien käyttö.

Juhannusajan menoliikenne ajoittuu pääosin torstaille ja osittain myös perjantaille. Liikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan torstaina kello 14–19. Juhannuksen paluuliikenne painottuu sunnuntaille 22.6. Liikenne on vilkkaimmillaan todennäköisesti kello 18–22.

Meno- ja paluuliikenteessä poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Poliisi muistuttaa pitämään suojaetäisyyden riittävinä ja välttämään turhia ohituksia ruuhkaliikenteessä ajettaessa.

Rattijuopumustilastojen ja -onnettomuuksien valossa kesä on synkkää aikaa.

Viime vuoden kesä-heinäkuussa peräti 21 henkilöä menetti henkensä rattijuopon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa. Kaksi kolmannesta rattijuoppojen aiheuttamista kuolonkolareista tapahtuu valtateitä alempiluokkaisilla teillä. Erityisesti nuorten kuljettajien osuus korostuu kesän alkoholionnettomuuksissa.

Juhannusviikonloppuisin rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Myös tänä juhannuksena poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan etenkin juhlapaikkojen läheisyydessä.

Poliisi valvoo liikennettä myös vesillä. Vesiliikenteen valvonnassa keskitytään etenkin ruorijuopumuksen, pelastusliivien käytön sekä veneen varusteiden valvontaan.

Alkoholi ja vesiliikenne eivät sovi yhteen. Seuraukset voivat olla ikäviä. Vakavaa asiaa vähemmän vakavasti käsittelee Poliisiradion Vesiliikennesää. Llinkki videoon: http://youtu.be/SdkdQkedvL8 .