Mari Leppäsestä uusi piispa - "Ei ole naisten eikä miesten kirkkoa, on vain kaikkien kirkko"

Mari Leppänen voitti piispanvaalin. Kirkon kuvapankki: Antti Partanen

Tuomiokapitulin hiippakuntadekaani Mari Leppänen on Turun arkkihiippakunnan uusi piispa. Hän sai piispanvaalissa alustavan laskennan mukaan 565 ääntä, kun Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen jäi 467 ääneen.

Vaalin äänestysprosentti oli noin 87.

Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Facebook-viestissään Leppänen kiittää tukijoitaan ja linjaa miten aikoo piispan tehtävää hoitaa:

- Nyt on aika koota ja rakentaa. On hyvä muistaa, että ei ole olemassa naisten eikä miesten kirkkoa, ei enemmistön eikä vähemmistön kirkkoa, ei konservatiivien eikä liberaalien kirkkoa. On yksi kirkko, kaikkien kirkko, Kristuksen kirkko.

- Se on toivon, rakkauden ja rohkeuden kirkko, joka kulkee jokaisen ihmisen rinnalle. Se on myös avoin ja ajassa elävä kirkko, jonka ydin kestää ajan paineen, mutta jonka toiminta uudistuu ajan mukana. Tämän näyn puolesta lupaan tehdä työtä kanssanne, kirjoittaa Leppänen.