Maskisuositus yhä voimassa, muistuttaa tartuntataudeista vastaava lääkäri - "Kesäajan juhlat mieluummin ulkona"

Yleisötilaisuuksien koronaturvallisuudesta on herännyt kritiikkiä. Ilmaantuvuusluku on Raumalla noussut touko-kesäkuun vaihteen lukemiin.

| Päivitetty

Tartuntataudeista vastaava lääkäri muistuttaa, että maskisuositus on edelleen Raumalla hyvin tärkeää muistaa. KUVA: arkisto/Juha SInisalo

Satakunta on siirtynyt takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Rauman kaupunki painottaa kaupunkilaisia muistamaan kasvomaskin ja muut koronan rajoitustoimet, kuten turvaetäisyydet ja käsihygienian.

Kasvomaskisuositus koskee esimerkiksi asiakaspalvelua ja työyhteisöjä.

- Lisäksi maskisuositus on edelleen voimassa terveyspalvelujen toimitiloissa sekä joukkoliikenteessä, muistutttaa Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Katrimari Salmela tiedotteessa.

Kesällä järjestetään paljon juhlatilaisuuksia, joissa varotoimien noudattaminen on hyvin tärkeää. Salmelan mukaan Raumalla on lähiaikoina tapahtunut joukkoaltistumisia sisätiloissa järjestetyissä yksityistilaisuuksissa.

- Kannustan ehdottomasti järjestämään kesäajan juhlatilaisuudet mieluummin ulkona, Salmela sanoo.

Muistutus myös tapahtumajärjestäjille

Länsi-Suomi on saanut viime päivinä useampia yhteydenottoja, joissa lukijat ovat hämmästelleet huonosti löperöä terveysturvallisuutta esimerkiksi toritapahtumissa ja kesäteattereissa.

Salmela muistuttaa, että myös yleisötapahtumat tulee järjestää siten, että niihin osallistuvilla on mahdollisuus pitää turvavälit. Siksi esimerkiksi teatterien yleisömäärää on rajoitettu ja tilaisuuksissa tulee olla opasteita turvaväleistä.

- Eri asia on sitten, miten ihmiset toimivat. Siinäkin voi tapahtumanjärjestäjät olla kehottamassa turvavälien pitämiseen, Salmela sanoo Länsi-Suomelle.

Hän ehdottaa yhtenä keinona tilojen rajaamista esimerkiksi nauhoilla, erillisiin osiin lähikontaktien välttämiseksi. Tartuntataudeista vastaava lääkäri korostaa maskeja myös tässä kohtaa.

- Raumallakin tapausmäärät ovat juuri nyt alkaneet kasvaa, joten suosittelen vahvasti, että maskeja otetaan uudelleen käyttöön, mikäli lähikontaktin välttäminen ei ole mahdollista.

Ilmaantuvuusluku Raumalla yli 40

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Raumalle kirjattiin perjantaina kaksi uutta koronatartuntaa ja Laitilaan yksi. Muualla lähikunnissa määrä oli pyöreä nolla.

Kaupungin laskelmien mukaan koronatartuntojen ilmaantuvuusluku oli Raumalla 7.-20.7. välisenä aikana 30,7.

Länsi-Suomen keräämän datan mukaan lukema oli 22.7. tilanteen mukaan jo yli 40 eli selvästi noususuunnassa. Vastaavia lukuja nähtiin viimeksi touko-kesäkuun vaihteessa,

Virallisen tilaston mukaan Raumalla on todettu koko pandemian aikana nyt 798 koronatartuntaa. Tartunnan on siis saanut reilut kaksi prosenttia raumalaisista.

Muokattu klo 11.47: Lisätty tieto perjantain tartuntaluvuista sekä päivitetty ilmaantuvuusluku ja graafi tämän mukaiseksi. Muokattu klo 12.45: Lisätty tartuntataudeista vastaavan lääkärin kommentit yleisötilaisuuksista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut