Maskisuositusta laajennetaan Raumalla yläkouluihin – aikuisten harrastustoimintaa suositellaan toteutettavan etäyhteyksin

Yläkoululaisille jaetaan ensi tiistaista lähtien neljä kasvosuojusta yhtä koulupäivää kohti. Kuva: Juha Sinisalo

Torstaina koolla ollut Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä päätti jatkaa koronasuositusten voimassaoloaikaa tammikuun loppuun asti.

Maskisuositus laajenee myös yläkouluihin, ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset koskevat jatkossa alle 20-vuotiaita.

Maskien käytön tehostamisella pyritään ehkäisemään Suomessa ilmenneiden koronavirusmuunnosten leviämistä lasten ja nuorten keskuuteen.

Rauman kaupunki noudattaa toiminnassaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän ja viranomaisten linjauksia. 

Rauman yläkouluissa ja yläkoululaisten koulukuljetuksissa noudatetaan maskisuositusta tiistaista 12.1. alkaen. Ensimmäiset maskit jaetaan oppilaille tiistaina kouluissa.

Oppilaat saavat neljä maskia yhtä koulupäivää kohti. Huoltajia ja oppilaita tiedotetaan järjestelyistä tarkemmin maanantaina 11.1. Wilma-viestillä. Ala- ja yläkoulut jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Myös Rauman Lyseon lukiossa jatketaan lähiopetusta. Penkkarien ja vanhojen tanssien järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Päiväkotien toiminta jatkuu Raumalla normaalisti. Huoltajia kehotetaan kuitenkin noudattamaan vahvaa maskisuositusta hakiessaan lasta päiväkodin tiloista.

Kaupungin nuorisotiloissa sekä musiikki- ja kansalaisopiston käyttämissä tiloissa otetaan käyttöön yläkouluikäisten maskisuositus tiistaista 12.1. alkaen.

– Sivistystoimiala tiedottaa ensi viikolla erikseen uusien linjausten vaikutuksista liikuntapalveluiden, musiikkiopiston ja kansalaisopiston ryhmien toimintaan ja niiden käynnistymiseen, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Kirjastot, museot ja uimahalli ovat avoinna normaalisti, mutta asiakasmääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa.

Rauman kaupungin sivistystoimiala ei vuokraa tai anna omia tilojaan ulkopuolisten käyttöön 31.1. asti. Tilojen käytön rajaukset koskevat esimerkiksi kirjastojen kokoustiloja, kulttuuritalo Posellia, Rauma-salia ja nuorisotiloja.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjeistukset ja rajoitukset koskevat 11.1. alkaen alle 20-vuotiaita.

Sisäliikuntatiloissa tapahtuva alle 20-vuotiaiden kilpailu-, ottelu- ja sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Alle 20-vuotiaiden harjoittelussa tulee noudattaa hygieniaohjeistuksia ja turvaetäisyyksiä.

Lähikontakteja tulee välttää, ja huoltajien tulee käyttää maskia hakiessaan lasta tai nuorta harrastuspaikoilta.

Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Harrastustoiminnan suositukset eivät koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Aikuisten harrastustoimintaa suositellaan toteutettavan etäyhteyksin.

Ryhmäharrastustoimintaa voi kuitenkin järjestää myös sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä, mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista pystytään huolehtimaan.

Aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajaamisesta enintään 20 henkilöön on voimassa 23.1. asti. Määräyksen jatkoa arvioidaan ensi viikon aikana.

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista ei edelleenkään suositella. Ohjeistuksen mukaan samasta työyhteisöstä voi osallistua enintään viisi henkilöä samaan vapaa-ajan tilaisuuteen.

Myös yksityistilaisuuksissa tulee käyttää maskia, mikäli turvaetäisyyksien pitäminen ei onnistu.

Lisää aiheesta

Satakunta lähestyy koronassa perustasoa, rajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Raumalla ei yhtään uutta koronavirustartuntaa – Suomessa on raportoitu 296 uutta koronavirustartuntaa