Matalapaine ei anna periksi lähiviikkoina

Kevät antaa odotuttaa itseään, vaikka valon määrä on saanut mustarastaatkin jo laulamaan. Lukijamme kuuli mustarastaita tänään perjantaina aamulla kello viisi Isometsän alueella.

Perjantain sää kertoo paljon tulevasta. Sumuista, sateista ja muutama plusaste, sitä on luvassa myös viikonlopun aikana. Ensi viikon lopulla föhn-tuuli saattaa taas helliä Suomeakin hetken aikaa ja aurinko pilkahdella.

Meterorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta kertoo, että matalapaine hallitsee säätä läntisessä Suomessa lähipäivinä. Taivaalta tulee vettä eri olomuodoissa. Luntakin on luvassa, mutta se on hyvin märkää, sillä lämpötila pysyttelee öisinkin pääasiassa plussalla.

Viikonloppuna sää on hyvin perjantain kaltainen. Taivas on harmaa ja satelee. Sunnuntaina aamulla on poutaa ja lämpötila on parhaimmillaan neljä astetta plussalla.

- Suomeen on tulossa ensi viikolla merkittävä sadealue, mutta se ei taida osua Länsi-Suomeen. Sen sijaan sinne Rauman seudulle saattaa tulla föhn-tuulta, joka tuo muutamaksi päiväksi vähän lämpimämpää säätä ja aurinkoa, Korpela ennustaa.

Meteorologi ei lupaa pysyvämpää muutosta säätyyppiin lähiviikkoina. Sää pysyttelee hyvin vaihtelevana.

Juha Salminen kuvasi laulujoutsenia Eurajoen Verkkokarissa tiistaina. Kuva on julkaistu Länsi-Suomen LS Luonto -Facebook-ryhmässä. Hannu Helleahon kuvassa lehtikuusikko odottaa kevään vehreyttä. Kuva on julkaisu Länsi-Suomen LS Luonto -Facebook-ryhmässä. Jouko Aaltonen kuvasi puukiipijän Rihtniemessä tiistaina. Kuva on julkaistu Länsi-Suomen LS Luonto-Facebook-ryhmässä. Mervi Salosen kuva Paneliasta. Kuva on julkaistu Länsi-Suomen LS Luonto-Facebook-ryhmässä.