Mikä värjäsi iltataivaan poikkeukselliseen punaan? – "Metsäpalosavuja ei pitäisi olla liikkeellä"

Raumalla ja Pyhäjärviseudulla nähtiin keskiviikkoiltana erittäin näyttävä auringonlasku.

| Päivitetty

Läntinen taivas oli Rauman seudulla keskiviikkoiltana poikkeuksellisen näyttävässä kuosissa. Auringonlasku oli niin voimakkaan punainen ja oranssi, että näkymä hämmästytti monia ja sai tarttumaan kameraan tavallistakin alhaisemmalla kynnyksellä.

Iltakuvia on lähetetty esimerkiksi Länsi-Suomen Facebookissa ylläpitämään LS Luonto -ryhmään.

Poikkeuksellisen punainen aamu- tai iltataivas kertoo monesti ilmakehän epäpuhtauksista. Tänä syksynä väriä ovat voimistaneet muun muassa Mustaltamereltä kantautuneet maastopalosavut.

Tällä kertaa kyse ei näytä olevan ilmanlaatua heikentäneistä tekijöistä, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

– Ilmanlaatu vaikuttaa hyvältä, eikä metsäpalosavuja pitäisi olla ilmassa, hän toteaa.

Todennäköisimmäksi läntisen taivaan punaajaksi hän arvelee Suomea mereltä lähestynyttä matalapainetta, joka on pyryttänyt torstaina reilusti lunta pohjoisempaan Suomeen.

– Matalapaineen vuoksi teidän ja auringon välissä ilmakehässä on ehkä ollut jääkiteitä tai muuta "tavaraa" enemmän kuin yleensä, Sinisalo arvelee.

Iltataivas oli keskiviikkona erittäin värikäs myös esimerkiksi Pyhäjärviseudulla, jossa taivaan sävyjä toisti tyyni järven pinta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut