Matematiikka on muutakin kuin kaavoja

Eurajoen lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Vilma Hannukaisen ja Anni Virtasen mielestä on hyvä juttu, että yritykset kertovat, mihin oikeastaan työelämässä matematiikka tarvitaan. Osa asioista tuntui kuitenkin vierailta. Molemmilla on ajatuksena valita kaikille yhteisen kurssin jälkeen lyhyt matematiikka. Syynä tähän on ajan puute. Kuva: Elina Lammela

Eurajoen lukion ensimmäisen vuoden oppilaat sukelsivat eilen matematiikassa käytännön maailmaan, kun Rauman seudun yritysten edustajia oli kertomassa koululla matematiikan merkityksestä työelämässä.

Tarkoituksena oli toisaalta konkreettisesti valottaa opiskelijoille, miten matematiikka ympäröivässä yhteiskunnassamme näkyy ja vaikuttaa, mutta toisaalta myös rohkaista pitkän matematiikan opintoihin.

– Eurajoella tämä ei kylläkään ole ongelma, sillä yli puolet valitsee pitkän matematiikan. Enemmänkin se on valtakunnallinen trendi, matemaattisten aineiden lehtori Maria Pätsi pohjustaa.

Uuden opetussuunnitelman myötä Eurajoella lukion ensimmäinen matematiikan kurssi on kaikille yhteinen, ja vasta tämän jälkeen opiskelijat päättävät, jatkavatko lyhyellä vai pitkällä linjalla.

Pätsin mukaan opiskelijat tietävät, että matematiikka on tärkeää, mutta erityisesti tytöt helposti pelkäävät sen tuomaa työmäärää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.