Matias Marttinen ehdottaa Eurajoen tiehankkeesta yli jääviä rahoja VT 8 Rauma–Pori yhteysvälin nelikaistaistamiseksi

Marttinen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen liikenneministeri Timo Harakalle (sd.).

| Päivitetty

Raumalaiskansanedustaja Matias Marttinen (kok.) esittää liikenneministeri Timo Harakalle (sd.) lähettämässään kirjallisessa kysymyksessä seitsemää miljoonaa euroa käytettäväksi valtatie 8:n nelikaistaistamisen suunnitteluun Raumalta Poriin. 

Eduskunta myönsi viime vuonna 27 miljoonan euron rahoituksen valtatie 8:n parantamiseen Eurajoen keskustassa. Urakan hinnaksi on varmistunut 20 miljoonaa euroa.

– Eduskunta on päätöksellään osoittanut rahoitusta kasitien parantamiseen. On täysin perusteltua ja eduskunnan tahdon mukaista, että myös hankkeesta yli jäävä rahoitus käytetään kasitien kehittämiseen eikä palauteta valtion kassaan, Marttinen sanoo.

Marttisen mukaan kasvavat liikennemäärät ja teollisuuden kuljetukset puoltavat tieyhteyden nelikaistaistamista tulevaisuudessa.

Marttinen arvioi, että Eurajoen hankkeesta käyttämättä jäävällä rahoituksella on mahdollista rahoittaa pitkälti kasitien nelikaistaistamisen suunnittelu Raumalta Poriin. Hän toivoo pikaista hankkeen suunnittelutyön aloitusta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut