Matias Marttinen esittää valtion ensi vuoden budjettiin 1,7 miljoonaa Rauman henkilöjunaliikenteen käynnistämiseksi

Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) on jättänyt talousarvioaloitteen Rauman henkilöjunaliikenteen käynnistämiseksi. Marttinen esittää valtion ensi vuoden budjettiin 1,7 miljoonan euron määrärahaa liikenteelle.

– Rauman seutu on Suomen suurin seutukunta, jonne ei ole toimivaa henkilöjunaliikennettä. Hitaat julkisen liikenteen yhteydet kasvukeskuksiin ja pääkaupunkiseudulle ovat seutumme kasvun ja kehityksen suurin este. Henkilöjunaliikenteen käynnistäminen nopeuttaisi matkaa pääkaupunkiseudulle jopa tunnilla linja-autovuoroihin verrattuna, Marttinen sanoo.

Rauman kaupunki on teettänyt yhdessä Väyläviraston kanssa liikenneselvityksen Rauma–Kokemäki -yhteysvälin avaamisesta uudelleen. Liikenneselvityksen mukaan henkilöliikenteen vuorot ovat sovitettavissa yhteen tavaraliikenteen kanssa. Henkilöjunaliikenteen matkustajapotentiaalin on arvioitu nousevan jopa 160 000 matkaan vuodessa.

– Matkustajapotentiaali on suurempi kuin matkustajamäärät rataosuuksilla Karjaa–Hanko tai Kouvola–Kotka, joita valtion budjetista rahoitetaan jo tällä hetkellä. Perustelut henkilöjunaliikenteen käynnistämiselle Raumalta ovat erittäin vahvat. Enää puuttuu liikenneministerin päätös asiasta, Marttinen sanoo.

– Saavutettaviin hyötyihin nähden kyse on pienestä panostuksesta, joka tukee koko eteläisen Satakunnan saavutettavuutta, Marttinen sanoo.

Lisää aiheesta

Henkilöjunaliikenteen suunnittelu nytkähti taas askeleen eteenpäin: Väyläviraston suunnitelma nähtävissä ja kommentoitavissa

Vain tilaajille "Täsmävuorot voisivat olla ratkaisu Raumalle" – kaupunki selvitti henkilöjunaliikenteen käynnistämisen mahdollisuudet

Vain tilaajille Henkilöjunat jatkossa Poriin ja Raumalle vuorovedoin?