Matias Marttinen: Rauman henkilöjunaliikenne käynnistettävä nyt

Heikko saavutettavuus on Rauman seudun kehityksen suurin este. Julkisen liikenteen linja-autovuoroja on lakkautettu viime vuosina Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle, perustelee Marttinen junaliikenteen tarvetta.

| Päivitetty

Kokoomuksen kansanedustaja ja liikennevaliokunnan jäsen Matias Marttinen vaatii liikenneministeriltä päätöstä Rauman henkilöjunaliikenteen käynnistämiseksi uudelleen.

Asia on ajankohtainen tänä syksynä, kun liikenneministeriö neuvottelee VR:n kanssa junaliikenteen vuoroista eri kaupunkeihin tuleville vuosille.

– Heikko saavutettavuus on Rauman seudun kehityksen suurin este. Julkisen liikenteen linja-autovuoroja on lakkautettu viime vuosina Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Työ- ja vapaa-ajan matkustus julkisella liikenteellä Rauman ja kasvukeskusten välillä on tullut monelle mahdottomaksi. Henkilöjunaliikenteen avaamiselle on siten vahvat perusteet, toteaa Marttinen.

Marttinen viittaa Rauman kaupungin yhdessä Väyläviraston kanssa teettämään liikenneselvitykseen, jossa yhteysvälin käyttöönottoa on tarkasteltu. Selvityksen mukaan henkilöliikenteen avaaminen lyhentäisi matka-aikaa Raumalta Helsinkiin jopa tunnilla linja-autovuoroihin verrattuna.

Matkustajapotentiaalin on arvioitu olevan jopa 160 000 matkaa vuodessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut