Matias Marttinen: Rauman henkilöjunaliikenne käynnistettävä nyt

Matias Marttinen (kok.) on eduskunnan liikennevaliokunnan jäsen. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kokoomuksen kansanedustaja ja liikennevaliokunnan jäsen Matias Marttinen vaatii liikenneministeriltä päätöstä Rauman henkilöjunaliikenteen käynnistämiseksi uudelleen.

Asia on ajankohtainen tänä syksynä, kun liikenneministeriö neuvottelee VR:n kanssa junaliikenteen vuoroista eri kaupunkeihin tuleville vuosille.

– Heikko saavutettavuus on Rauman seudun kehityksen suurin este. Julkisen liikenteen linja-autovuoroja on lakkautettu viime vuosina Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Työ- ja vapaa-ajan matkustus julkisella liikenteellä Rauman ja kasvukeskusten välillä on tullut monelle mahdottomaksi. Henkilöjunaliikenteen avaamiselle on siten vahvat perusteet, toteaa Marttinen.

Marttinen viittaa Rauman kaupungin yhdessä Väyläviraston kanssa teettämään liikenneselvitykseen, jossa yhteysvälin käyttöönottoa on tarkasteltu. Selvityksen mukaan henkilöliikenteen avaaminen lyhentäisi matka-aikaa Raumalta Helsinkiin jopa tunnilla linja-autovuoroihin verrattuna.

Matkustajapotentiaalin on arvioitu olevan jopa 160 000 matkaa vuodessa.

Lisää aiheesta

Matias Marttinen: Rauman henkilöjunaliikenne käynnistettävä nyt

Henkilöjunaliikenteen suunnittelu nytkähti taas askeleen eteenpäin: Väyläviraston suunnitelma nähtävissä ja kommentoitavissa

Vain tilaajille "Täsmävuorot voisivat olla ratkaisu Raumalle" – kaupunki selvitti henkilöjunaliikenteen käynnistämisen mahdollisuudet