Matias Marttisen näkemyksen mukaan keskusta ei ole puhunut äänestäjille totta

Kokoomuksen Matias Marttinen (oik.) tutustui Rauman Nuorisotakuutaloon viime vuonna Katulähetyksen toiminnanjohtajan Janne Rantalan opastamana. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Kokoomuksen raumalainen kansanedustaja, Rauman kaupunginvaltuustoon viime viikolla jatkokaudelle valittu Matias Marttinen ottaa kantaa maakuntaveron valmisteluun.

Puolueensa verovastaava Marttinen ihmettelee maakuntaveron valmistelun käynnistämistä heti kuntavaalien jälkeen. Ennen vaaleja Keskusta esiintyi veronkiristysten vastustajana. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on nyt tehnyt päätöksen maakuntaveron valmistelun aloittamisesta.

Marttinen muistuttaa, että Maakuntaveroa selvittänyt parlamentaarinen komitea suositteli, ettei uutta veroa oteta käyttöön.

– Maakuntaverokomitea teki perusteellista ja laadukasta työtä. Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut tietopohjaiseen päätöksentekoon. Mikä arvo asiantuntijatyöryhmillä on, jos hallitus on jo ennen työn valmistumista päättänyt kävellä sen yli poliittisella päätöksellä? Tämä on vastakohta tietopohjaiselle päätöksenteolle, Marttinen sanoo.

Lisää aiheesta

Soteuudistus panee kaupungit koville

Hallituksen sotesuunnitelma nostaa verotusta ja huonontaa palveluita

Vain tilaajille Keulakuva Matias Marttinen veti kokoomuksen vaalivoittoon Raumalla - "Äänimäärä raumalaisten palaute tehdystä työstä"

Kuntavaalien 2021 seuranta: Marttinen Rauman äänikuningas, Kallio demarien ykkönen