Matkabaarin yrittäjä Henna Pohjalainen iloitsee Hinnerjoen yhteisöllisyydestä: "Tämä ilta on kerran elämässä -kokemus"

Daruden värittämä Euroviisujen kisakatsomo on yrittäjä Henna Pohjalaisen mukaan sellainen kerran elämässä -kokemus. Kuva: Maija Männistö

- Voi Ville on käynyt matkabaarissa ensimmäisen kerran jo silloin kun hän oli vielä äitinsä vatsassa virkatun ponchon alla, yrittäjä Henna Pohjalainen muistelee.

Hän aloitti matkabaarin yrittäjänä vuonna 1971. Vuonna 1981 hän muutti Turkuun ja hoiti lapset välissä, mutta vuonna 1996 tie vei taas matkabaarin ohjaksiin.

Hän laskeskelee, että ainakin sata vuotta matkabaarin mittariin on jo ehtinyt kertyä, joskin ovet pysyivät sodan aikana jonkin aikaa säpissä.

- Sellainen olutbaari tämä ei enää nykyään ole. Lounasta ja kaffetta sen sijaan menee. Parlamentin miehet ovat usein jo oven takana odottamassa, että koska ovet aamulla aukeavat, Pohjalainen kertoo.

Hinnerjokea hän kuvailee ainutlaatuisen yhteisölliseksi paikaksi.

- Jos vaikka joku parlamentin miehistä joku aamu puuttuu joukosta, tilannetta voidaan tarkkailla päivän verran, mutta jos miestä ei ala sittenkään kuulua, menevät muut kotiin tarkistamaan, onko kaikki hyvin, Pohjalainen kuvailee.

- Täällä ei kaveria jätetä! Minäkin sain ihanasti apuvoimia tähän euroviisuiltaan. Uskon, että Darude yltää finaaliin asti, mutta sitten en enää osaa sanoa, miten käy. Se finaali onkin sitten lauantaina. Täytyy katsoa, mitä silloin mahdollisesti keksitään ja saanko tarvittaessa taas apukäsiä, Pohjalainen pohdiskelee ennen viisulähetyksen alkua.

- Katsotaan, miten myöhään tänään tunnelmaa riittää. Huomenna pitää kuitenkin taas tulla aamulla töihin lounasta valmistelemaan.

Matkabaarin lämpöinen ja ystävällinen henki alkaa iltayhdeksän maissa käydä yhä selvemmäki. Pohjalaisen sanoin baarissa saman pöydän ääreen sopivat niin 18- kuin myös 80-vuotiaat.

- Ja aina riittää yhdessä juttua ja naurua!

Lisää aiheesta

Illalla ratkeaa, kuullaanko Daruden ja Rejmanin Look Away Euroviisujen loppukilpailussa

Darude asteli Euroviisujen avajaisiin hyväntuulisena: Ei jännitä, enemmän haluaisin jo päästä tekemään