Matkahuolto luopuu paperilipuista – yhtiö siirtyy kokonaan digitaalisiin lippuihin vuoden 2023 aikana

Matkahuolto siirtyy kokonaan digitaalisiin lippuihin vuoden 2023 aikana. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Matkahuollon kausi- ja sarjaliput ostetaan jatkossa Reitit ja Liput -sovelluksen kautta. Yhtiö siirtyy kokonaan digitaalisiin lippuihin vuoden 2023 aikana, ja viimeisetkin paperiset liput digitalisoidaan.

Kausi- ja sarjalippujen digitalisoituminen tarkoittaa sitä, että nykyisin matkakorteilla olevat liput siirtyvät maksuttomaan Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen vaiheittain ensi vuoden aikana. Satakunnan siirtymäaikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa Matkahuollon verkkosivuilla.

Kaikki Matkahuollon liput siirretään sovellukseen kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Peruskoululaisten liput poikkeus

Paperisten kertalippujen myynti päättyy asemilla 31. tammikuuta 2023 ja paperisilla lipuilla voi matkustaa 28. helmikuuta asti.

Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyy asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa 30. kesäkuuta 2023.

Poikkeuksena ovat peruskoululaisten liput, jotka säilyvät vielä toistaiseksi matkakorteilla.

Lähes 99 prosenttia ostetaan digitaalisista kanavista

Matkahuollon tiedotteen mukaan uudistuksilla parannetaan asiakaskokemusta sekä vastataan asiakaskäyttäytymisen muutokseen ja asiakkaiden tämän hetken tarpeisiin.

Matkahuollon keräämän asiakaspalautteen mukaan suomalaiset ovat siirtyneet ostamaan bussilippunsa digitaalisista kanavista ja myös toivovat saavansa palvelut pääasiassa mobiilissa ja verkossa. Tällä hetkellä kertalipuista jo lähes 99 prosenttia ostetaan digitaalisista kanavista.