Matkakeskuksen rakentaminen voi alkaa jo ennen kauppakeskusta – "Ei lainkaan mahdoton ajatus"

Kaupunginjohtaja Esko Poikelan mukaan kaupunki neuvottelee linja-autoaseman siirtämisestä paremmalle paikalle.

Kaupunki haluaisi sijoittaa uuden matkakeskuksen nykyisen Hesburgerin tontille. Nortamonkadun ja hampurilaisravintolan takaa kulkevan Pipanpolun rajaama paikka on aika ahdas, myöntää kaavoitusjohtaja Juha Eskolin.

Rauman uuden matkakeskuksen rakentaminen voi alkaa jo ennen kauppakeskusta.

– Ei lainkaan mahdoton ajatus nyt, kun kauppakeskuksen toteutus on vaiheistettu, kommentoi Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela.

Kaupunki on viime viikkoina neuvotellut aktiivisesti kauppakeskushankkeesta vastaavan Realen edustajien kanssa.

– Haluamme siirtää linja-autoaseman paremmalle paikalle. Tavoitteena on matkakeskuksen erottaminen omaksi hankkeekseen, jonka aikataulu ei olisi suoraan sidottu kauppakeskukseen, kertoi Poikela.

Matkakeskus omaan rakennukseen?

Rauman kaavoitusjohtaja Juha Eskolin vahvistaa, että parhaillaan neuvotellaan ratkaisusta, jossa matkakeskus tulisi omaan rakennukseen.

– Tutkimme vielä onko matkakeskus mahdollista sijoittaa kortteliin, jossa nyt on Hesburger. Tiedämme, että paikka on vähän ahdas. Yksi ratkaisu on kuitenkin löydetty, kertoi Eskolin.

Miksi kaupunki vasta nyt haluaa siirtää linja-autoaseman laitureineen ja taksitiloineen parempaan paikkaan?

– Alkuperäisessä isomman kauppakeskuksen suunnitelmissa matkakeskuksesta lähti sisäkäytävät. Kun kauppakeskuksen ensimmäistä vaihetta pienennettiin, matkakeskus jäi vähän mottiin. Sen ja kauppakeskuksen väliin oli tulossa pysäköintiä. Uudessa ratkaisussa matkakeskus olisi näkyvämmällä paikalla, selvitti Eskolin.

Tulisiko matkakeskukseen muuta kuin bussi-asema ja taksipaikkoja?

– Kyllä siihen jotain liiketilojakin tulisi, työnimellä hampurilaisbaari, vastasi Eskolin.

Alustavat suunnitelmat syyskuussa

Kaavoitusjohtaja Eskolinin lisäksi Realen kanssa asiaa ovat työstäneet liikennesuunnittelija ja kaupungin palkkaama arkkitehti.

– Alustavat suunnitelmat on tarkoitus saada valmiiksi syyskuussa. Sen jälkeen asian voi viedä kaupungin instansseihin, joissa päätetään lähdetäänkö etenemään tällä tiellä. Sen pidemmälle aikataulua on turha arvailla, sanoi Eskolin.

Kauppakeskuksesta ei uutta kerrottavaa ole.

Reale on ilmoittanut hakevansa kaupungilta rakennuslupaa vasta, kun matkakeskuksesta ja sen liikennejärjestelyistä on päästy yhteisymmärrykseen.

Kauppakeskukselle oli rakennuslupa, mutta suunnitelmien olennainen muutos edellyttää uutta käsittelyä. Rakennuslupaan hanke kuitenkaan tuskin tyssää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut