Matkantekoa Laitilassa

Raumalaiset taiteilijaystävykset Taru-Taina Nora ja Heli Väisänen ovat ripustaneet Laitilaan Kustaa Hiekan lukutuvan tiloihin kesäksi yhteisnäyttelynsä, nimeltään Matkantekoa.

Näyttelyssä on esillä keramiikkaveistoksia kummaltakin sekä Helin grafiikkaa. Heillä oli viime kesänä yhteinen näyttely Kesäpesä keramiikkayhdistys Keramoksen tiloissa, ja nyt viime kesän näyttely saa jatkoa Laitilassa, Matkanteon muodossa.

Taru-Taina Nora, omaa sukuaan Tukiainen, tekee korkeapolttoisesta savesta eri-ikäisiä ja eri aikakausilta olevia naisia ja tyttöjä, savityttäriä, pieniä kooltaan.

- Veistoksen tekeminen on kuin kiehtova matka, joka alkaa pienestä ideasta ja päättyy valmiiseen teokseen, ajatusteni matkakertomukseen ja risteykseen, josta alkaa taas uusi matka, Nora kertoo mietteistään.

Heli Väisänen käsittelee sekä keramiikkaveistoksissaan että grafiikan teoksissaan ihmisenä kasvamiseen liittyviä asioita, tukiverkkoja ja sielujen sisaruutta. Tarinat ovat tärkeitä Helin teoksissa ja usein mukana kulkee myös positiivinen vire, pieni huumorin pilke tai onnen hetki.

- Koen taiteen tekemisen ja työskentelyprosessin hyvin voimauttavana, iloa, energiaa ja onnellisuutta tuottavana, kuvaa Väisänen kokemuksiaan.