Matkustaja-autolautan rakentaminen Rauman telakalla jatkuu poikkeustilasta huolimatta – vesillelasku syksyllä

Wasalinen aluksen kölinlaskua juhlistettiin helmikuussa Rauman telakalla. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta Wasalinen uuden matkustaja-autolautan rakentaminen jatkuu Rauman telakalla. Rauma Marine Constructions (RMC) verkostoineen aloittelee Aurora Botnia -aluksen viimeisten lohkojen kokoamista.

– Viimeisten lohkojen kokoaminen on alkamassa ja rungon koonti sekä konehuoneiden ja autokansien varustelu jatkuvat vilkkaana. Puolan Gdanskista toimitetaan Aurora Botniaan yhteensä seitsemän lohkoa, joista kolme saapui huhtikuun lopulla. Saapuneiden lohkojen varustelu on nyt käynnissä, kertoo uudisrakennusprojektin NB6002 projektipäällikkö Johanna Kaijo RMC:n tiedotteessa.

Aluksen vesillelaskun on määrä tapahtua syksyllä. Lohkojen kokoamisen lisäksi sitä ennen asennetaan muun muassa keulaportti sekä laitaovet ja liikkuva autokansi. Myös hyttien rakentaminen on jo aloitettu Raumalla.

Projektissa työskentelee RMC:n oma henkilöstö sekä noin 400 ihmistä verkostoihin kuuluvista yrityksistä. Telakalla työskentelee yli kymmenen maan kansalaisia, ja koronatilanne on aiheuttanut pulmia lisä- ja vaihtomiehitykseen.

– Toivomme, että hallituksen maanantaina 4. toukokuuta tekemät päätökset työvoiman liikkuvuuden helpottamisesta auttavat tähän tilanteeseen, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo tiedotteessa.

_logo_meren_vuosi.svg

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Heinimaa: Kiinan tilanne luo toivoa - rajojen sulkeminen vaikuttaa Rauman telakalla, jolla työskentelee paljon ulkomaalaisia

Vain tilaajille Viikon varrelta: Rumien tappiovuosien jälkeen RMC punnersi plussalle

Vain tilaajille Heinimaa: Kiinan tilanne luo toivoa - rajojen sulkeminen vaikuttaa Rauman telakalla, jolla työskentelee paljon ulkomaalaisia