Matti Klinge avaa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon Laitilassa

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko järjestetään yhdeksättä kertaa Laitilassa 20.–29.1.2017.

Laitilan kaupunki yhteistyössä alueen kulttuuritoimijoiden kanssa järjestää tapahtumatäyteisen viikon teemalla Kansanperinne – paikallinen mutta ei nurkkakuntainen. Paikallisen kansanperinteen ja sen vaikuttajien rinnalla kulttuuriviikon punaisena lankana on Suomen 100-vuotisjuhla.

Kulttuuriviikon avaa kunniavieras, historiantutkija, professori Matti Klinge. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko on osa Suomi 100 -juhlallisuuksia.

Näyttelyissä näkyy esimerkiksi perinteenkerääjä Markus Siltamäen elämäntyö ja Heli Laaksosen kokoama näyttely on esillä Laitilan kirjaston tiloissa.

Suomi 100 -teema tulee erityisesti esille keskiviikon 25.1. yleisöluennossa Sortovuodet Suomen itsenäisyyden vauhdittajana, jossa luennoitsijana toimii professori Timo Soikkanen sekä lauantain 28.1. Runoraadissa, jossa arvioitavina ovat kotimaata käsittelevät runot.

Päätöspäivänä Poukan talolla järjestetään Kustaan kalaasit, jossa tutustutaan Kustaa Hiekan elämään ja hänen aikaisiinsa perinteisiin.

Kulttuuriviikkoon liittyy Laitilan monitoimihallin vihkiäisjuhlallisuudet. Perjantaina 27.1. Laitilan koulut viettävät aamupäivällä kulttuurijuhlaa ja kaikille avoin vihkiäisjuhla on myöhemmin iltapäivällä. Lauantaina hallissa vietetään perhepäivää, jossa voi kokeilla erilaisia urheilu- ja liikuntalajeja.

Avausiltana elokuvateatteri Kinossa esitetään Suomen Kansallisoopperan tallenne Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kivi-oopperasta. Ilmaislippuja on jo jaossa Laitilan kirjastossa ja kirjakaupassa. Laulu- ja viihdekvartetti Kivikasvot esiintyy sunnuntaina 22.1. kaupungintalon valtuustosalissa.

Myös pienet musiikinystävät on huomioitu. Torstaina 26.1. Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa Vauvamuskarin ja perjantaina 27.1. kirjastoon voi tulla katsomaan musiikillista lastennäytelmää Kettu ja jänis esittää: ystäväni Mur! Viikon päättää Vakka-Suomen musiikkiopiston Näppärikonsertti, jossa kuullaan viihdeorkesteri Werner Brosia.