Merellä voi kellua vastaan vaikka betoniponttonilaituri

Pääsiäistä vietettiin Länsi-Suomen merivartioston alueella rauhallisesti.

| Päivitetty

Vaikka kevät tekee jo kovaa vauhtia tuloaan, oli pääsiäisen alusviikko edeltäjäänsä rauhallisempi, kertoo Länsi-Suomen merivartiosta tiedotteessaan.

Tehtäviä kertyi kaikkiaan kymmenen, kun niitä edeltävällä viikolla oli 18.

– Jäätilanne on muodostunut erittäin heikoksi ja arvaamattomaksi. Siitäkin huolimatta jääkentällä tavataan edelleen liikkujia, merivartiosto tiedottaa.

Samaan aikaan veneilykausi on alkamassa, ja pääsiäistäkin vietettiin saaristossa. Hajoava jää ja kova tuuli saattavat tuoda veneväylille yllätyksiä.

– Vedessä ja väyläalueilla on rannasta liikkeelle lähtenyttä materiaalia, kuten tukkeja, laiturin osia, jopa betoniponttonilaituri.

Merivartiosto muistuttaakin, että näin veneilykauden alussa pitää muistaa tähystyksen tärkeys. Vauhti pitää suhteuttaa vallitseviin olosuhteisiin, jotta ehtii väistämään yllättäviäkin esteitä.

Länsi-Suomen merivartiosto jatkaa edelleen sisärajavalvontaa valtioneuvoston päätösten mukaisesti. Pääsiäisviikon aikana aloitettiin viisi uutta esitutkintaa ja kirjoitettiin viisi sakkorangaistusta rajanylitysliikenteeseen liittyen.

Merivartioston mukaan viime aikoina ovat lisääntyneet tapaukset, joissa samat henkilöt yrittävät toistuvasti rajan yli ilman riittäviä perusteita.

Edeltävällä viikolla muun muassa Tornissa otettiin kiinni kahdesti henkilö, joka pyrki Suomeen maahantulokiellon voimassa ollessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut