Merelläkin mentiin jo pakkaselle – maan puolella tiet ovat jäässä ja liukkaita

Länsi-Suomen Kylmäpihlaja-kameran kautta aamu merellä näytti tältä.

Sää näyttää tällä hetkellä käyttäytyvän ikään kuin nurinpäin siihen nähden, mitä maalaisjärjellä voisi ajatella. Ilman lämpötila on nimittäin Raumalla laskenut aamulla selvästi kylmemmäksi kuin yöllä.

Ilmatieteen laitoksen Pyynpäässä sijaitsevalla havaintoasemalla mittari näytti aamukahdeksan aikaan reilut kaksi pakkasastetta. Nollaraja alittui kuitenkin vasta kuuden maissa, kun koko yö oltiin plussan puolella.

Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa on aamulla voimassa liikennesäävaroitus.  Ajokeli on huono tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Merelläkin mentiin aamulla pakkaselle, mistä kertoo se, että Kylmäpihlajan majakkatornissa mittari laski juuri ja juuri nollan alapuolelle. Kyseessä on vasta syksyn toinen pakkasaamu majakkasaarella. Edellisen kerran pakkasella käytiin marraskuun yhdeksäntenä.

Ilmatieteen laitos ennustaa, että lämpötila jatkaa laskuaan perjantain aikana. Illalla pakkasta voi olla jopa kahdeksan astetta.

Pakkanen jatkuu ennusteen mukaan koko viikonlopun ja vielä ensi viikonkin. Se tarkoittaa, että mahdolliset sateetkin tulevat mitä todennäköisimmin alas lumena.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lähdepellon lumitykit yritetään saada käyntiin jo perjantai-iltana