Merelliset tehtävät työllistivät merivartiostoa sääolosuhteista huolimatta

Keskikesän juhla sujui turvallisesti Länsi-Suomen merivartioston toiminta-alueella. Sääolosuhteisiin nähden tehtäviä oli kuitenkin paljon Tornion ja Hiittisten välisellä merialueella ja saaristossa. Kova tuuli, ajoittainen vesisade ja kylmä ilma vaikuttivat vesilläliikkujien määrään merkittävästi.

Merivartioston mukaan valvonnassa havaittiin, että veneilijöillä oli ihailtavan useasti pelastusliivit päällä ja veneiden varusteet olivat pääsääntöisesti kunnossa. Tämä heidän mukaansa varmuudella edesauttoi myös sitä, että tänä juhannuksena merialueella ei tullut merivartioston tietoon yhtään hukkumistapausta.

Rajavartiolaitoksen merivartioyksiköt ja ilma-alukset, sekä muiden viranomaisten ja vapaaehtoisten yksiköt osallistuivat Länsi-Suomen merivartioston toiminta-alueella meri- ja saaristoalueella seuraaviin tehtäviin: meripelastustehtäviä 30 kappaletta, kaksi merellistä avustustehtävää, yhdeksään ensihoitotehtävään osallistuminen, yhteen pelastustehtävään osallistuminen ja viisi poliisitehtävään osallistumista.

Meripelastustehtävien osalta eniten huomiota herättävä tehtävä oli moottoriveneen kaatuminen Sauvossa, jossa viisi henkilöä joutui veden varaan. Sivullisen nopean ja urhean toiminnan ansiosta henkilöt saatiin pelastettua nopeasti rantaan.

Raumalla merivartiostolla oli yhden konevikaisen veneen avustamistehtävä.