Merijakamon saunarakennushanke junnaa paikoillaan – avantouimareille kaavaillaan lauttasaunaa jo ensi talveksi

Merijakamon yrittäjän Esa Narmalan mukaan kaikki aikataulut ovat vielä täysin auki.

Viime kesänä palaneen Löylymestari-saunan tilalla on nyt teltta. Merijakamon yrittäjän Esa Narmalan suunnitelmissa olisi saada rantaan kelluva lauttasauna ensi talveksi. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole, sillä rakennuslupakin uupuu vielä.

Viime vuoden kesäkuussa palaneen Löylymestari-saunan tilalle suunnitellun "Uuden Merijakamon" rakennustyöt eivät ole nytkähtäneet liikkeelle.

Vielä keväällä Merijakamon yrittäjä Esa Narmala heitti varovaisen arvion Länsi-Suomelle (LS 3.3.), että rakennuslupaa päästäisiin hakemaan kevään aikana ja työt voisivat alkaa aikaisintaan tulevana syksynä.

Tällöin tähtäimessä oli, että uusi sauna valmistuisi kesäksi 2024.

Nyt Narmala kertoo, että arkkitehtisuunnitelmia tehdään edelleen. Narmalan oma tavoite on, että työt alkaisivat talven aikana.

– Tarkempaa tietoa ei aikataulusta kuitenkaan ole. En ole yksin tässä hankkeessa mukana, eli en voi myöskään yksin tehdä päätöksiä asiasta.

Suunnitelmiin kritiikkiä

Uuden saunarakennukset suunnitelmat joutuivat viime vuoden lopulla kritiikin kohteeksi, kun Fåfängan asemakaavaehdotukseen annetuissa lausunnoissa niitä pidettiin liian massiivisina.

Kaavoittaja päätti tuolloin rajata ylimmän kohdan korkeusasemaa ja lisätä rakentamistapaohjeisiin vaatimuksia rakennuksen arkkitehtuurille.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen tammikuun lopulla.

Keväällä Narmala totesi, etteivät suunnitelmat ole juuri muuttunut siitä, mitä syksyllä julkistetuissa havainnekuvissa esitettiin. Kaavassa esitetyt rakennustapaohjeet otetaan tietysti huomioon.

Suunnitelmiin kuuluu kaksikerroksinen sauna- ja ravintolarakennus, johon kuuluu sen edustalla meressä kelluva sauna.

Lauttasauna tulossa talveksi?

Rauman avantouintipaikkojen supistumisen myötä moni on odottanut malttamattomana rakennustöiden alkua.

Narmala kertoo, että tähän tarpeeseen halutaan vastata jo aikaisemmin.

Suunnitelmissa on rakentaa jo nyt Merijakamon rantaan kelluva lauttasauna, joka palvelisi talvella myös avantouimareita.

– Rakennuslupa lautalle täytyy saada ensin kuntoon. Lautan rakentaminen ei sitten ole itsessään kovin suuri projekti, hän sanoo.

Keli rokottanut kävijöitä

Kesäviikonloppuisin Merijakamolla on kuultu kovan luokan artisteja, mutta porukkaa esiintyjät ovat vetäneet vaihtelevasti.

Merijakamon kesää Narmala arvioikin kohtalaiseksi.

– Ei se kehuttava ole ollut, mutta ei nyt voi täysin valittaakaan, hän muotoilee.

Yksi syy on ollut epävakainen sää. Sade on rajoittanut Narmalan mukaan toimintaa.

– Meille on osunut esityspäiviin aika huono tuuri. Jos tunti ennen esitystä tulee kaatamalla vettä, se ei saa porukkaa lähtemään liikkeelle, hän harmittelee.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut