Merikarvialle viedyt turvapaikanhakijat tulevatkin Raumalle

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Merikarvian vastaanottoyksikön viimeistään tammikuun lopussa. Majoituksessa asuneet turvapaikanhakijat, joiden joukossa on useita perheitä, siirretään todennäköisesti Raumalle avattavaan vastaanottokeskukseen. Vastaanottokeskus avataan jossakin vaiheessa tammikuuta 2016.

-Saamme Varustajanvaheen kiinteistön hallintaamme tammikuun 1. päivänä. Sen jälkeen voimme ryhtyä varustamaan ja valmistelemaan asukkaiden tuloa, kertoo Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Kari Petäjä.

-Varustajanvahe on meille hyvä kohde. Se on lähellä viranomaisia ja vaikkei ihan keskellä asutusta, kuten esimerkiksi Porin Liinaharju, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Varustajanvaheen tulipalo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi sekä varsinkin itsenäisyyspäivän aikana valtakunnallisesti levinneet turvapaikanhakijoita negatiiviseen sävyyn arvostelleet some-viestit ovat Petäjän mukaan aihettaneet toimenpiteitä turvallisuusajattelussa.

SPR:n Satakunnan piiri on yhdessä poliisin kanssa arvioinut tilannetta sekä kiristänyt turvatoimenpiteitä sen hallinnoimissa vastaanottoyksiköissä alueellaan. 

Lisää aiheesta

Varustajanvaheen paloa epäillään tahalliseksi