Merimakasiini-hanke pääsi osaksi Suomi 100 -ohjelmaa

Merimakasiini on tarkoitus rakentaa Merimuseon takana sijaitsevalle tontille. Arkkitehdin ja rakennusvalvonnan maksut on jo saatu suoritettua.

Rauman Merihistoriallisen Seuran Merimakasiini-hanke on päässyt osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Valtioneuvoston kanslia liitti hankkeen ohjelmaan tammikuun viimeisenä päivänä.

- Käytännössä se tarkoittaa, että saamme käyttää Suomi 100 -logoa kaikessa markkinoinissamme, Merihistoriallisen seuran puheenjohtaja Ilkka Randén kertoo.

Päätös perustuu hakemukseen ja siinä esitettyyn suunnitelmaan, joka täyttää Suomi 100 -ohjelmalle asetetut edellytykset. Edellytyksiin kuuluvat muun muassa se, että hankkeen valtaosa tapahtuu kuluvana vuonna ja että yhteys itsenäiseen Suomeen tulee selkeästi esiin.

- Talkootyötä siinä myös kovasti korostettiin, Randén muistelee.

Suomi 100 -ohjelmasta on mahdollisuus saada myös rahaa, ja sitäkin seura on hakenut, mutta päätöstä ei ole vielä tullut.

- Haimme muistaakseni 100 000 euroa, eli rahaa voi tulla sen verran, ei yhtään tai jotain siltä väliltä, Randén sanoo.

Randénin mukaan hanke on nyt sikäli hyvässä vauhdissa, että pelkkä tilillä olevan rahan määrä ei kerro sitä, mitä kaikkea on saatu kokoon.

- Kolme konepajayhtiötä on luvannut lahjoittaa rakennuksen teräsrungon ja Oras vesihanat. Lisäksi muistakin rakennustarpeista on luvattu alennuksia.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.