Merimakasiinin toteutuminen on taas askeleen lähempänä

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee Rauman merimuseon lisäosan, Merimakasiinin hankintaa, sillä Rauman Merihistoriallinen Seura on saanut hankkeelle 45 000 euron apurahan. Rahasto myönsi yhdistykselle samansuuruisen apurahan myös viime vuonna.

Tarkoituksena on tallentaa Rauman merimuseon yhteyteen paikallisen merenkulun vaiheet satamatoiminnoista ja saaristoelämästä nykyajan meriteollisuuteen.

Merimakasiiniin saadaan tilaa suurien museoesineiden, kuten veneiden, kunnostamiseen ja näytteille asettamiseen. Nykyään yhdistys joutuu maksamaan lahjoitettujen esineiden säilytyksestä kaupungille vuokraa.

Merimakasiiniin on varattu pysyvää näyttelytilaa useille merialan toimijoille sekä muuta tilaa voivat käyttää esimerkiksi erilaiset yhdistykset.

Rauman merimuseon tontille on rakennusta varten kaavoitettu 1 500 neliömetriä rakennusoikeutta. Kaupungin päätös on, että Merimakasiini rakennetaan yhdistysvetoisena merimuseon tontille, ja Merimakasiinilla on jo rakennuslupa. Merimakasiinin on piirtänyt rakennusarkkitehti Erkka Ruusunen.

Tavoitteena on, että rakennuksen 1. vaihe on valmis vuoden 2017 aikana. Useat paikalliset yritykset ovat mukana tukemassa hanketta.