Merimalle iso sopimus RMC:ltä – perustaa Raumalle hyttitehtaan

Olemme jo palkanneet toimihenkilöitä kuten suunnittelijoita ja projektinvetäjiä Raumaa varten. Keväällä meillä on siellä paljon ihmisiä, kun hyttejä rakennetaan, kertoo Mäkiranta.

| Päivitetty

Merima sai Rauma Marine Constructionsilta ison kokonaistoimituskaupan Raumalla rakennettaviin Wasalinen ja Tallinkin matkustaja-autolauttoihin.

Merima rakentaa kaikki yleiset tilat ja hytit sekä osan teknisistä alueista.

– Nämä ovat kaikin tavoin isoja projekteja ja istuvat täydellisesti jatkuvan kasvun strategiaamme, sanoo Meriman varatoimitusjohtaja Mikko Mäkiranta.

Merima on reilut 30 vuotta toiminut perheyhtiö, jonka toiminta on kansainvälistä. Yrityksen kotipaikka on yhä Helsinki.

Hytit kootaan telakan lähellä

Merima perustaa Raumalle hyttitehtaan näitä toimituksia ja tulevia projekteja varten.

– Hytit kootaan telakan lähellä. Meillä on muutama vaihtoehto. Lisäksi otamme haltuun hallitilaa ja vuokraamme asuntoja. Olemme jo palkanneet toimihenkilöitä kuten suunnittelijoita ja projektinvetäjiä Raumaa varten. Keväällä meillä on siellä paljon ihmisiä, kun hyttejä rakennetaan, kertoo Mäkiranta.

Rauman telakan nykyinen toiminta perustuu juuri tällaisiin syviin kumppanuuksiin.

– Rauman malli on oikeasti partnership, mistä olemme hyvin iloisia, sanoo Mäkiranta.

"Luottamuksen osoitus meille"

Tyytyväinen on myös telakkayhtiö.

– Merima on tunnettu toimittaja, jolla oli roolia isommissa Raumalla rakennetuissa autolautoissa kuten Tallinkin laivoissa. Hienoa päästä jatkamaan hyvää yhteistyötä vuosien tauon jälkeen, kommentoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

– Suomessa on vain muutama hyttitoimittaja. Hyvä, kun alalle tulee uutta verta. Todella hienoa, että Merima haluaa etabloitua Rauman alueelle. Samalla se on luottamuksen osoitus, että hekin uskovat tekemistä Raumalla olevan myös tulevaisuudessa, toteaa Heinimaa.

Wasalinen uusi laiva luovutetaan Raumalta keväällä 2021. Sen matkustajakapasiteetti on noin 800. Laivan rakentaminen alkoi syyskuussa.

Tallinkin lautta puolestaan valmistuu vuoden 2021 lopulla. Aluksen kyytiin mahtuu 2800 matkustajaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut