Merimies-Unioni: "Suomalaisilla laivoilla olisi töitä tarjolla"

Esimerkiksi laivasähkömiehistä on kova pula.

Merimies-Unionin mukaan suomalaisilla laivoilla olisi töitä tarjolla. Suomalaisilla laivoilla olisi merenkulkijoille enemmän töitä tarjolla kuin on tekijöitä.

- Esimerkiksi laivasähkömiehistä on huutava pula. Heitä ei ole juurikaan työttömänä tai lomautettuna. Töitä olisi laivoilla tarjolla kaikenlaisiin eri tehtäviin. Reservistä tulisi löytyä enemmän suomalaisia merimiehiä. Varsinkin aluksen käyttömiehistön  osalta tilanne on hälyttävä, sanoo Varsinais-Suomen TE-toimiston Merivälityksen yhteyshenkilö Ville Käldström tiedotteessa.

Länsi-Suomi kertoi työvoimapulasta muutama viikko sitten.

– En sanoisi, että tilanne on hälyttävä, mutta aika lähellä sitä kuitenkin. Varsinkin miehistöstä on nyt todella kova pula, ja aivan erityisesti laivasähköasentajista, kuvaili varustamoyhtiö Finnlinesin merihenkilöstökoordinaattori Petri Laitinen.

– Jotenkin pitäisi pystyä markkinoimaan sen puolesta, että miehistöpuolen hommatkin ovat kiinnostavia ja hyviä. Tienestithän voivat kokeneella konemiehellä ihan yhtä hyvät kuin vaikka perämiehelläkin, sanoi Merimies-Unionin Jessica Troberg.

Winnovan lehtori Tero Virtanen puolestaan kertoi samaa Länsi-Suomen haastattelussa, kun Raumalla juhlittiin merenkulun opetuksen 120+1-vuotista taivalta.

– Nyt tuntuu olevan kova pula työntekijöistä. Alan lehdissä haetaan jopa laivan päälliköitä, sanoi Virtanen.

Unionin mukaan koronan kovasti kurittaman matkustajaliikenteen henkilöstö on ollut lujilla. Töitä on jouduttu tekemään pienemmällä porukalla, mikä näkyy merenkulkijoissa uupumuksena ja sairaslomina. Vastaavasti osalle merimiehistä töitä on ollut tarjolla vain pätkissä.

Unionin mukaan lomautukset ovat iskeneet erityisesti nuorempiin merenkulkijoihin ja perheellisten taloudellinen tilanne on vaikea.

- Mikäli lomautetulle merenkulkijalle tarjotaan töitä vain viikonlopuksi, se ei riitä tulonlähteeksi, todetaan kannanotossa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut