Meripelastusharjoitukset käynnissä Rauman edustalla

Jarmo Heininen ja muut valmistautuivat meripelastusharjoitukseen lähtöön puolilta päivin. Kuva: Esa Urhonen

Rauman edustan merialueilla järjestetään tänään lauantaina Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoisyksiköiden sekä viranomaisten etsintä- ja pelastusharjoitus.

Päivän aikana on ehditty harjoitella esimerkiksi kadonneen kajakkiseurueen etsintää, sairaankuljetusta saaresta ja tulipalotilannetta.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan kuutisenkymmentä henkeä.

- Keli on kovempi kuin piti, se aiheuttaa haastetta, Rauman Meripelastusyhdistyksen varapuheenjohtaja ja valmiusvastaava Nestori Mäkelä arvioi puolilta päivin.

Vaikka harjoitus on aina harjoitus, merellä on mukailtu mahdollisimman aitoja tilanteita.

- Puunukkea käsittelee tietysti eri tavalla kuin oikeaa ihmistä. Aika hyvin on kuitenkin mielikuvitus riittänyt, siitähän se kiinni on, Mäkelä huomauttaa.

Harjoitukset jatkuvat iltaan asti.

- Hätäraketteja tai muita ei ammuta, jotta turhilta hälytyksiltä vältytään.

Nestori Mäkelä Kuvat: Esa Urhonen Rauman Meripelastusseuran tukikohtaan liittyy paljon historiaa. Matti Friberg esittelee ulkorakennuksesta pelastettua lautaa, jossa on Unto Koskelan nimikirjaimet. Minna Salmi (oik.), Margit Friberg, Liisa Sorsakivi, Aila Salmela ja Pirjo Sundelin, sekä kuvasta puuttuvat Liisa Mäkeläinen ja Liisa Wallenius vastaavat muonituksesta. Harjoituspäivää varten pilkottiin ja kuorittiin muun muasa 50 kiloa perunoita.