Merirauman uudet tontit uuden merellisnimisen vaheen varteen

Yhdeksälle pienelle tontille voi rakentaa sadan neliön talon ja talousrakennuksen.

Merirauman entisen koulun alueen uusi käyttö asuinpaikkana tuo mukaaan kokonaan uuden kadunnimen Rauman kartalle. Koska meri on lähellä, on nimikin merellinen. Alueen uudet omakotitontit sijoitetaan uuden Jollavaheen varrelle, josta tulee vanhan koulutontin läpi kulkeva sisäinen katu.

Jollavaheesta tulee tiiviisti rakennettu, sillä sinne osoitetaan kaavan muutosehdotuksessa yhteensä 9 pientä omakotitonttia pienehköille taloille. Tonttien koot vaihtelevat 613 neliömetristä 1 012 neliömetriin. Kaikille rakennuspaikoille voi pystyttää 100-neliöisen omakotitalon ja 44-neliöisen talousrakennuksen.

Pohjois-eteläsuunnassa kulkevan Jollavaheen merenpuoleiselle sivulle tulee tonteista 5 ja metsänpuoleiselle sivulle 4. Entisen koulualueen eteläosaan jää vielä pieni lähivirkistysalue, jonka läpi on merkitty kulkemaan polku ohjeellisena linjauksena. Yhteensä entisen koulun alue on pinta-alaltaan 1,32 hehtaaria.

Merirauman koulun asemakaavamuutoksen kaavaehdotus on hyväksytty kaupunginhallituksen kaavoitusjaostossa ja päätetty asettaa se nähtäville. Samoin hyväksytyiksi tulivat kaavoittajat vastineet saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin. Niiden perusteella kaavaehdotukseen tuli vain vähäisiä muutoksia.

Naapuruston taloyhtiöistä oli esitetty toiveita lisäpaikoituksesta sekä liikennejärjestelyistä, mutta niihin ei tämän kaavamuutoksen yhteydessä otettu kantaa. Merirauman koulun toiminta on päättynyt vuosi sitten keväällä. Käytöstä poistunut koulurakennus on jo purettu paikalta pois.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut