Meriristin syntymäpäiväjuhlassa Nuortentalolla soi Bach ja Chopin

Mikko Heininen ja Raimo Vuoristo juuri ennen Meriristin 40-vuotisjuhlakonserttia Rauman Nuortentalolla. Kuva: Esa Urhonen.

Rauman seurakunnan nettisivujen mukaan Meriristi on nykyään ”ympärivuotinen leirikeskus meren rannalla”. Vuonna 2003 eläkkeelle jäänyt pastori Raimo Vuoristo muistaa vielä hyvin sen rakentamiseen 1970-luvulla liittyneet keskustelut.

– Aikanaan oli huikea ajatus saada sellainen monitoimitila ja kokoontumispaikka.

Huikeasta ajatuksesta syntyi Meriristi, joka otettiin käyttöön 1976, vuoden 3. adventtisunnuntaina, joka silloin oli 12.12.

Tuohon aikaan Raumalla ei esimerkiksi ollut juurikaan liikuntasaleja, joten Meriristin suurehko sali oli ainoa paikka, jossa saattoi pelata esimerkiksi lentopalloa.

Meriristi on vuosien varrella tainnut jäädä monien suomalaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden muistoihin, sillä se on toiminut kamarimusiikkitapahtuma Festivon taiteilijavieraiden kesäisenä majoituspaikkana.

Meriristin merkkipäiväänkin kuului musiikki. Syntymäpäiväkonsertti jouduttiin kuitenkin pitämään keskustassa Nuortentalolla.

– Kanttorimme ja pianonvirittäjämme tutkivat Meriristin pianon ja totesivat, että konserttiohjelmaa ei voi soittaa sillä, Vuoristo kertoo.

Juttua korjattu klo 11.06. Korjattu Nuorisotalo Nuortentaloksi.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.