Meriryhmä vieraili eduskunnassa - "Satsauksia tarvitaan nyt isosti"

Eduskunnan meriryhmä järjesti teemapäivän, jossa kansanedustajille esiteltiin meriklusterin ajankohtaisia asioita. Teemapäivään osallistuivat Meriteollisuus ry, Satamaliitto, Suomen Varustamot ry, Trafi, Finnish Maritime Cluster, RMC, Rolls Royce ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Puuhamiehenä toiminut Samkin yliopettaja ja ex-kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi pitää tärkeänä, että eduskunnassa ymmärretään miten radikaalisti merenkulku on muuttumassa.

- Jotta suomalainen osaaminen olisi merenkulun murroksenkin jälkeen maailmanhuippua, niin satsauksia koulutukseen ja tutkimukseen tarvitaan nyt isosti, sanoo Ahvenjärvi.

Tilaisuudessa luovutettiin meriklusterin yhteinen vetoomus merenkulun älykkään tulevaisuuden puolesta eri eduskuntaryhmien edustajille. Paikalla oli laaja joukko hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajia.

- Suomella on nyt tuhannen taalan paikka panostaa älykästä merenkulkua tukevaan tutkimukseen ja kehitykseen. Voimme kouluttaa tulevaisuuden meriosaajia ja siten lisätä myös koulutusvientiä. On kuitenkin purettava tätä kehitystä hidastavat lainsäädännölliset esteet, toteaa Ahvenjärvi.

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen toivoo, että päättäjiltä löytyy tahtoa viedä pientä Suomea eteenpäin kansainvälisenä edelläkävijänä.