Meriteollisuuspuiston 25 miljoonan euron halli kaupungin ja RMC:n kimppayhtiönä

Rauma omistaisi yhtiöstä 80 prosenttia ja sijoittaisi osakepääomaa 800 000 euroa. RMC:n osuus olisi 20 prosenttia ja 200 000 euroa.

| Päivitetty

Rauman meriteollisuuspuiston uutta monitoimihallia on pyöritelty pitkään. Tarve on selvä ja kiistaton. Noin 25 miljoonan euron halli täytyy tehdä, jotta RMC voi rakentaa sotalaivoja katon alla, uteliailta katseilta suojassa.

Tontti on telakka-alueelta louhittu ja tasoitettu. Rakentamaan pääsisi, ja pitäisikin, sillä Merivoimien neljän korvetin rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Auki on ollut lähinnä se miten uuden hallin kustannukset jaetaan kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön ja RMC:n välillä.

Nyt kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen esittää kaupunginhallitukselle, että hallin rakentamiseksi perustetaan kiinteistöyhtiö. Rauma omistaisi yhtiöstä 80 prosenttia ja sijoittaisi osakepääomaa 800 000 euroa. RMC:n osuus olisi 20 prosenttia ja 200 000 euroa.

RMC sitoutuisi vuokraamaan hallin 12,5 vuodeksi ja sillä olisi myöhemmin oikeus ostaa rakennus kokonaan itselleen.

Länsi-Suomen haastattelussa Luukkonen huomautti keväällä, että kaupunginvaltuusto on sitoutunut korvettien tekemiseen Raumalla. Hän sanoi ymmärtävänsä telakkayhtiötä hyvin.

– Suurten laivatilausten haaste on investointien etupainotteisuus. Työllisyystavoitteiden kannalta laivakaupat ovat isoja juttuja. Siksi Rauma voi olla talkoissa, kaupunginjohtaja sanoi.

Rauma on toivonut, että EU:n koronaelpymisrahaa voitaisiin käyttää tällaiseen työllistävään hankkeeseen.

Kaupunginhallitukselle esitetään myös 3,5 miljoonan euron lisämäärärahan varaamista meriteollisuuspuiston kalliolouhintaan. RMC:n hallin viereen suunnitellaan uusia tiloja Steerpropille.

Lisää rahaa tarvitaan, sillä ely-keskus kielsi merimetsojen ja haikaroiden vuoksi pengertien rakentamisen Järviluotoon. Näin louheen kuskaaminen telakka-alueelta viereisen saaren täyttöaltaaseen tulee huomattavasti kalliimmaksi.

Kaupungin mukaan neuvottelut Steepropin kanssa ovat yhä kesken. Tavoitteena on, että potkurilaitevalmistaja voisi siirtyä sataman puolelta meriteollisuuspuistoon ensi vuonna.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut