Meriverkostopäivä kokoaa meriklusterin yritykset yhteen Raumalle: "Kansainvälinen menestys perustuu ennen kaikkea yrityksien väliseen yhteistyöhön"

Meriverkostopäivä kokoaa meriklusterin toimijat yhteen Raumalle. Ilmakuva Rauman telakka-alueesta. Kuva: Seaside Industry Park

Tulevana torstaina 4.11. Raumalla järjestetään jo toista kertaa niin sanottu Rauman meriverkostopäivä. Tapahtuman tarkoitus on koota yhteen meriklusterin toimijoita, kerrotaan Rauman kauppakamarin lähettämässä tiedotteessa.

Tapahtuma järjestetään Merimäellä Samkin ja Winnovan tiloissa, ja paikalla on merenkulun ja laivanrakennusalan yrityksiä, viranomaistahoja ja oppilaitosten edustajia. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu yrityksille ja organisaatioille, jotka tarjoavat laivanrakennukseen, logistiikkaan tai merenkulkuun liittyvää osaamista.

– Länsirannikolla ja eritoten Rauman seudulla toimii monia maailmanluokan meriteollisuusyrityksiä. Kansainvälinen menestys perustuu ennen kaikkea yrityksien väliseen yhteistyöhön, ja siksi Meriverkostopäivän kaltaiset tapahtumat ovat äärimmäisen tärkeitä. Tällä viikolla Raumalla järjestettävä tapahtuma on lisäksi erinomainen mahdollisuus saattaa yhteen yritykset ja tulevat nuoret osaajat, joita ala kipeästi kaipaa, kertoo Rauma Marine Constructionsin (RMC) Håkan Enlund.

Rauman kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi puolestaaan kiittelee meriverkostopäivän tarjoamaa verkostoitumismahdollisuutta yrityksille.

Osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka Samkista ja toimitusjohtaja Lasse Schultz Winnovasta puolestaan toteavat, että oppilaitokset ovat mukana kehittämässä uusia yhteistyömuotoja työelämän kanssa.

Rauman meriklusteri on tällä hetkellä monipuolinen, elinvoimainen ja valtavalla vauhdilla kehittyvä. Meriverkostopäivä esittelee koko meriklusterin kirjon merenkulun ja laivanrakennuksen kärkiyrityksistä koulutus- ja tutkimusorganisaatioihin, sanoo tiedotteessa Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa.

Päivän mittaan luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja alan kehitykseen liittyen. Esityksensä pitävät muun muassa Rauma Marine Constructions Oy:n, Rauman Sataman ja Alfa Laval Aalborg Oy:n edustajat. Tilaisuuden koko ohjelma löytyy Rauman kauppakamarin verkkosivuilta.

Meriverkostopäivä on osa raumalaisen merenkulun koulutuksen 140-vuotisjuhlallisuuksia. Sen järjestävät yhteistyössä Rauman kaupunki, Rauman kauppakamari, Turun kauppakamarin Uudenkaupungin jaosto, Winnova ja Samk.