Merskan saunat eivät aio väistyä kylpylän tieltä

Rauman kaupunki on antanut suunnitteluvaraukset Fåfängan alueen kehittämiseksi Narmacon Oy:n spa-kylpylähotellille ja Riku Räsäsen kaavailemalle isommalle yhteistyömallille.

Merikylpylän eli Merskan saunoja Fåfängan läntisessä niemessä ylläpitäviä SAK:n Rauman Paikallisjärjestöä (RAP) ja Rauman Työväen Urheilijoita suunnitelmat hieman jännittävät.

– Etenkin Narmacon suunnitelmat kiinnostavat, sillä ne koskevat juuri tätä meidän niemeämme. Pääsimme jo kuulemaan heidän ajatuksiaan. Aika nopeasti heiltä tuli ehdotus, että siirtyisimme muualle, Merikylpylän saunojen saunatoimikunnan puheenjohtaja Sinikka Kettunen kertoo.

– Eipä täältä Raumalta sellaista paikkaa löydy, hän jatkaa.

Puheenjohtaja Kettunen ja RAP:n varapuheenjohtaja Eija Ailasmaa vakuuttavat, että toiminta tulee jatkumaan entiseen malliin. Kyselyjä heidän mukaansa huolestuneilta raumalaisilta tulee päivittäin.

– Meillä on Rauman kaupungin kanssa vuokrasopimus tontista vuoteen 2027 saakka, nämä rakennukset ovat Museoviraston luokittelemia suojelukohteita. Sen lisäksi viereisessä metsikössä on sellaisia kasvi- ja eläinlajeja, jotka ovat harvinaisuuksia, Kettunen luettelee.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.