Metalliliiton aluejärjestö vaatii vientiteollisuuden turvaamista

Metalliliiton Varsinais-Suomi-Satakunnan aluejärjestö linjasi lauantaisessa vuosikokouksessaan alueen teollisuuden moninaisuuden olevan koko Suomen turva, ja vientiteollisuuden ja huoltovarmuusketjun turvaaminen näin ollen maan tärkein asia.

Samalla järjestö vaatii alueen kansanedustajia ryhtymään toimiin metallialan asioiden parantamiseksi.

Aluejärjestö on huolissaan hitaista investointipäätöksistä ja toivoo valtiolta ja teollisuudelta pikaisia toimia vientiteollisuuden pelastamiseksi.

– Tieverkostojen kuntoon laittaminen, satamien yhteyksien parantaminen ja satamaväylien syventäminen ovat hankkeita, jotka on toteutettava nopeassa aikataulussa.

Aluejärjestö kantaa huolta myös metallialan koulutuksesta.

– Metallialan koulutus pitää saada nykypäivän tarpeita vastaavaksi. Yritysten ja oppilaitosten yhteistyössä on kehitettävää.

Aluejärjestö kritisoi työelämän pelisääntöjä uudistaneen työnantajien työryhmän panostaneen liikaa lakosta langetettavien sanktioiden suuruuteen – jatkossa muutoksia tulisi tehdä maan työllisyysasteen nousu ja kansantalouden kasvu mielessä pitäen.

– Viime vuonna lakoissa menetettiin 30 000 työpäivää, kun työttömyyden takia menetetään päivittäin yli 300 000 työpäivää.